Az epilátor tényleg hasznos? 16/L [Szombathely]
Olyan írjon aki azt is, meg esetleg mást is kipróbált.
Pár kérdésem van :
Az epilátort bármely testrészen lehet használni?
Pl kéz,láb,has,...őő..arc...stb..??
Ezt azért kérdezem hogy egy testrészen se ártalmas-e?!
Kb ami nem is olcsó,de nem is drága és már mondjuk nem hamar megy tönkre, na szóval nem a leg "gagyibb" úgymond kb mennyi árban van?
Kb mennyi időn belül nő vissza szőr?
És az igaz hogy ha egyre többet használjuk az epilátort akkor annál sűrűbben és gyorsabban nől vissza?
Ha esetleg félünk tőle mint például én mármint a fájdalomtól be lehet előtte krémezni magunkat valami testápoló félével és aztán használni? [Egyszerre?] Vagy csak szárazon szóval krém nélkül ajánlatos használni?
Szerintetek mi a legjobb szőrtelenítő? A gyantától jobban félek egy fokkal inkább ezt vállalom be, de ha a gyantán kívül és tudnátok hasznos, esetleg kevésbé fájdalommentes szőrtelenítőket ajánlani szívesen fogadom. Illetve ha tudtok pár érdemes tanácsot adni előtte az is jó lenne.
Nagyon fájdalmas? [Kéz/hónalj,láb?]
Nekem nem volt még, hallottam hogy az első használatnál volt valakinél hogy a könnyeivel küszködött de meglehet szokni...
Tudom hogy Google a jó barátom, én ennek átunna is néztem de inkább biztosra megyek hogy felteszem ezeket a kérdéseket. Ezzel nem szeretnék senkivel veszekedni, és rosszban lenni! Tényleg kérlek válaszoljatok ezekre a kérdésekre fontos lenne!
Láb, hónalj, arc (külön fej kell hozzá, ami szűkített), bikini vonal, ahogy bírod. Én a lábszáramon tudtam használni csak, mert nagyon fájt, nem tudtam megszokni, illetve arcon most is néha (bajusz, szemöldök köz a pici fejjel). Ártani nem hiszem hogy ártana bárhol. Nekem az összes szőrtüszőm kipirosodott tőle a lábamon (az egészen próbáltam ki többször) és a kinövésig olyan is maradt, de nekem érzékeny a bőröm, szóval nem használom emiatt inkább mert csúnya a sok piros szőrtüsző. Egyébként 2 hétig tartott kb a simaság, persze előkerült egy csomó szőrszál közbe, tehát kb simaság csak.
Attól függ milyen igényed van, mert az enyém pl vízben is használható, ez drága kis gép (50 körül van az ára, tesztelésre kaptam). A sima az olyan 5-10között van ami már jó.
Forró fürdő és radírozás után érdemes csinálni, testápolót meg ilyeneket nem szabad kenni mert belemegy a tüszőbe és csíp de hintőpor mehet rá, utána később pedig lehet kenni ha végeztél.
Egyébként tény hogy fáj, meg lehet szokni, de vagy igen vagy nem. Amúgy pedig gyakran érdemes használni (fél centinél ne legyen hosszabb a szőr mert az még jobban fáj) hogy folyamatos legyen a simaság.
Én borotválkozok,nem erősítette meg és 2-3 naponta csinálom, fürdés közben, az az 5 perc nem sok, a lábamon így is van pár folt ahol már nem is nő. 22 vagyok, 7éve szőrtelenítek aktívan.
A gyanta sokkal rövidebb ideig fáj amúgy mint ez, én azért gyantáztatnék inkább ha lehetne. Otthon kipróbáltuk többször de számomra macerás, eltalálni a hőfokot, jól lerántani (sajnos a családban mindenkinek eléggé ragaszkodóak a szőrszálai szóval a bolti nem szokta kiszedni őket rendesen) így inkább kozmetikus, ahol van többféle gyanta és maceramentes, ott az ember lánya nem mer megnyikkanni :D
Gyanta a legjobb szép sima lesz a lábam.
Üdv Feri/47 [Szolnok]
Szia! Nagyon régóta használok epilátort, és elég érzékeny bőröm van. Íme az én praktikáim:
5-6ezerért vettem egy Philipset 4 éve, azóta is jól bírja. Neked is ajánlom ezt a márkát, philips a hajszárítóm, hajvasalóm, kb. minden ilyen szépészeti termékem. Jó minőség, az olcsóbb kategória is.
Én használom lábszáron, combon, hónaljon és bikinivonalon. Ennél érzékenyebb, puhább területeken nem, mert nagyon fáj.
Általában kb. este csinálom, fürdés előtt. Ha a bikinivonalamat is epilláltam, akkor a fürdés közben bőrradírt is használok. Mivel ez egy nagyon érzékeny terület, ezért itt minden epillálás után hasnzálok hintőport. Ha fürdök, ha nem utána. Éjszakára is, meg pár napig amikor otthon vagyok. A lábamat csak szimplán testápolóval szoktam kenni. Általában kipattogok, de másnapra elmúlik.
Szőrbenövés ellen bőrradírt használok időnként.
Nagyon tudom ajánlani! Nem fájdalmas túlzottan, ha rendszeresen csinálod, akkor könnyen megszokod, és mivel kisebb a szőr, kisebb a fájdalom.
Hajrá! ;)
Előző nap testápolózd be, és akkor nem fog annyira fájni. Lábon egész elviselhető, hónalj és bikinivonal eléggé durva, de attól is függ, hogy mennyire erősen szőrösödsz.
Sajnos a nagyon rövid szőröket nem szedi ki, ezért először hagynod kell megnőni olyan 2 mm-re. Az első használata után kevésbé lesz fájdalmas egyébként, mert utána már a növekvő szőrt téped ki, nem azt, amit előtte akárhányszor leborotváltál. :) Arra kell még figyelni, hogy az első pár héten több alkalommal kell használni, ha borotváról váltasz, mert folyamatosan növögetnek ki a leborotvált szőrök. Aztán később olyan 3 hetente egyszer is elég lesz. A probléma az vele, hogy a kicsi szőröket nem szedi ki sehogy sem, szóval a gyanta ebből a szempontból biztosan jobb (nem próbáltam). Arcon én úgy tudom, nem ajánlott, meg nem is szeretném kipróbálni, aztán meg piros pöttyös arccal járkálni. :(
Igen nagyon félek ezért köszönöm is a jó tanácsokat és mindenkinek akik le írták a véleményeiket, illetve hogy ti mennyire bírtátok. Őszintén nem tudok dönteni hogy mi legyen gyanta v's epillátor, talán még mindig az epillátor mellett szavazok 1%-Kal..:S Nekem hamarosan ballagásom lesz, és nem akarom azzal elrontani hogy szőrös a a kezem...tudom a többiek már megszokták...:/ volt is belőle pár...bajom hogy csúfoltak de mára már leszarom őket..[elnézést] de...azért ballagásra nem hiszem hogy jó ötlet rajt hagyni végül is egyszer ballagok egyszer fotóznak le annak viszont meg adom a módját :D
Ezért valószínű valamelyik nap veszek egy epilátor de azt jól elolvasom a használati utasításait, és jól megnézem hogy milyen fejeket kapok hozzá hogy még se a legszarabbat vegyem meg. Ezért még egyszer mindenkinek nagyon köszönöm szépen aki vett egy jó 10 percet mire le írt nekem egy regényt... nekem ez most sokat jelentett :D
Őszintén nem hittem hogy ilyen sokan írtok azt hittem max. 2 ember fog..:)
Én a lábamon és a hónaljamon gyantáztatok kozmetikussal.(közeli ismerősöm a kozmetikus és csak ezért mertem bevállalni)Ez a módszer szerintem a legjobb, csak addig a pillanatig fáj ameddig lehúzza a gyantát a területről, azután nem. És plusz pont a gyantának hogy mivel közel gyökerestől húzza ki a szőrszálakat ezért elgyengíti őket és nem lesz olyan orbitálisan vastag szőrszálad gyantázás után, és nem nő ki olyan hamar sem, én kéthetente gyantáztatok.
A kezemet néha borotválom néha pedig epilálom. Mikor melyikre van időm. Az epillátor kicsit fájdalmas de meg lehet szokni (tényleg), viszont a pici szőrszálakat nem szedi ki ezért ha tökéletesen sima kezeket szeretnék utána még át kell menjek borotvával és az plusz idő, illetve munka. És a bikinivonalon pedig borotvával szoktam végigmenni. A hideggyantát még nem használtam, de nem is szeretném és a rendes gyantát sem, nekem az tuti hogy fájdalmas lenne.
:) Remélem segítetem! :D
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!