Hajfesték eltávolítás és szőkítés?
A hajam gyárilag szőke de feketére volt befestve év elején.
Erre vettem olyan festéket amire azt írták befogja a feketét de nem sikerült, csak a hajtövem lett piros meg napfényben 1-2 szál vöröses.
Mit sem sejtve elkezdtem használni a Bánfi hajszeszt ami kimarta a festék egy részét így gesztenyebarna féle a hajam de mivel kezd lenőni így a hajtövemen már látszik a szőke rész de teljesen szőke szeretnék lenni.
Most nyakamba véve a várost meg a netet vettem:
Kallos Hajfesték eltávolító folyadékot
Kallos 6%os Oxyt
Kallos szőkítőport
És egy Joanna Blond Naturia Intenzív szőkítőt
Kérdés, ezekből melyiket hogyan használjam fel hogy látványosan szőkés árnyalat vagy legalábbis világos árnyalat legyen. Tudom nem leszek 1 alkalommal platinaszőke de bármi jobb lenne ami nem sötét :D Az se baj ha csibesárga lesz az eredmény :D
Fodrászoknak nem vagyok híve, többen is csalódtam és drága csalódás volt. Gyerekkoromban mindig rövidre vágatták anyuék a hajam de úgy éreztem én már hosszút akarok és le is nőtt de eltörött a vége és muszáj volt fodrászhoz menni. Mondtam neki hogy mindenképp takarja a fülemet a hajam ahoz képest a fülemet sem érte el. Magyarázat: annyira volt törött.
Ez egyrészt nem volt igaz másrészt ha én azt mondom takarja akkor takarja, én fizetek belőlem van haszon én mondom meg miért akarok fizetni és ha én fülig érő törött hajat akarok akkor ne vágja önkényesen a fülem fölé.
Másrészt ha 1 centit akarok vágatni vagy ha 10 centit ugyan annyit kell fizetnem de azt az 1 centit levágom magamnak itthon ingyen.
A festés? 6-7-8-900 forintokért kapok egy doboz festéket simán kikeverem felkenem és helóka (sosem volt foltos mindig profi munka volt) Fodrász ár: 4-5ezer forint mert más, drágább termékeket használ, de sok embertől hallottam is, tapasztaltam is hogy nem mindig érti meg a fodrász, hogy az ügyfél pontosan mit is szeretne és más lesz a végeredmény, jobb vagy rosszabb és az más ember hibája ha magamnak elrontom magamat okolhatom, másnak abból nincs kára.
Szóval, én amondó vagyok hogy inkább magamnak 1-2 ezer forintból összehozok valamit, legyen az sikeres vagy sikertelen művelet mint kiadjak rá egy másik embernek 4-5-6 ezer forintot nem egy alkalommal és talán olyan lesz amit akartam talán nem, ha nem akkor vagy még egyszer 4 ezer forint.
A fodrász oldalt is megértem persze, ők ebből élnek, drágák az anyagok amikkel dolgoznak, fárasztó, sok odafigyelést igényel nem egyszerű meló.
Csak én meg úgy vagyok vele hogy ha már egyszer az én pénzem akkor miliméter pontosan és mikróbányi árnyalatra pontosan ugyan olyan legyen amilyet akarok. Más kérdés hogy lehetséges e. De ha úgy érzi nem tudja elérni az én célomat akkor mondja azt hogy keressek mesterfodrászt. Vagy ha ő tesz ajánlatot hogy befesti 1 alkalommal platinaszőkére a feketét akkor az 1 alkalommal legyen platinaszőke hisz ő mondta hogy megcsinálja. Akkor hajrá :D
Na persze ha extrém színt vagy fazont szeretnék választani akkor mindenképp fodrászt keresek de olyan nem igen van. Az én hajam mindig csont egyenes kell hogy legyen mert a halálom a göndör haj és jeles alkalmakkor is hétköznapokon is egyenes. Kivéve az itthoni sziesztánál mert akkor olyan amilyen. Szóval biztos nem kerül sor kontyra, göndörítésre stb. De ha egyszer mégis akkor azt fodrász fogja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!