Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Csak nekem nem használnak a...

Csak nekem nem használnak a natúrkozmetikumok?

Figyelt kérdés

Ilyen-olyan szappan, sampon, hajápoló, krém, balzsam stb.

Csak nekem nem használnak? Sokkal többet ér az orvosok által felírt "vegyszeres" krém, sampon, akármi. Egyébként zsíros, pattanásos bőröm van.

2016. ápr. 29. 14:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy milyen szerről van szó, egy durván pattanásos bőrön semmilyen drogériában kapható cucc nem fog segíteni, csak a patikai, jó esetben. Nekem a természetes hajfesték, hajolaj (khadi) sokkal jobb, mint a vegyi, jobb színt ad és sokkal szebb a hajam tőle, ellenben a samponjukat nem szeretem. Arckrémnek, alapozónak ugyanolyan jó a bio, pl.: alverde, mint akármilyen jóval drágább vegyi "csodaszer",
2016. ápr. 29. 14:34
 2/9 anonim ***** válasza:
47%

Mit értesz azon hogy nem használ? Szappan ugyanúgy tisztít, sampon is, hajápolókból a bio a legjobb, bio krémek ártanak legkevésbé a bőrnek, legjobban ápolják...

Nyilván egy pattanásos bőrön nem segítenek a kencék, se bio, se vegyi vacakok, mivel ott belül van a probléma amit meg kéne oldani, nem kívül.

2016. ápr. 29. 15:32
 3/9 Sunshinedoll ***** válasza:
53%

Azért mert valami natúr, nem feltétlen jobb, mint az, ami szintetikus. A galóca is a földből nő, natúron, sőt még organikus is, mégsem egészséges. Egy csomó olyan vegyület van a növényekben, amik tudományosan igazoltan nem jók a bőrnek, pl a levendula, menta, borsmenta, stb.

A szilárd szappanok eltömítik a pórusokat, natúr vagy nem. A laborban a víz is vegyszernek számít. Vannak jó bio termékek, de a tudomány már tart ott, hogy sokkal jobb, sokkal hatásosabb kozmetikumokat gyártson. Persze, csomó kozmetikumban van rossz összetevő, de a natúrban is van legalább ennyi. Egyik sem jobb a másiknál, de mind a kettőnél meg kell nézni alaposan, mit veszünk, és mi van a termékben.

Számomra a natúr kozmetikumok kifejezetten visszataszító módon reklámozzák magukat, ez a bűntudatkeltés, hogy te évekig "mérgezted" a bőröd, amíg nem az ő terméküket használtad. Még a rossz összetevőjű kozmetikumok se mérgeznek meg, max tönkreteszik a bőröd, de egyikben sincs olyan magas koncentrációjú akármi, ami konkrétan mérgezne... Az oxigéntől is meghalsz nagy mennyiségben.

A szuper "vegyszerek" a kozmetkumokban nem lehetnének benne, ha olyan szörnyűek lennének. A formulájuk lehet sz-r, persze, de senki nem egy hidratáló krémbe fog belehalni, és egy jól megválasztott termék rengeteget tud segíteni a bőrön. De azért mert valami a földből nől ki, nem biztos, hogy arcra kell kenni.

2016. ápr. 29. 16:05
 4/9 anonim ***** válasza:
49%
3 Ezt a sok hülyeséget, már bocs, nyilván nem a mérgező növényeket teszik a natúr krémekbe! Egy csomó összetevőről, amit a krémekbe tettek korábban mára már kiderült, hogy nagyon is káros, mostanában éppen a parabénekről folyik a vita és már el is kezdték kivonni a naprakészebb gyártók a termékeikből, ehhez évek kellenek, hogy be legyen bizonyítva az, hogy rákkeltőek. De mondjuk, amit 10 éve vígan az arcodra kentél, mert mondjuk minden krémben benne volt tartósítószerként, azt ma már szigorúan tilos kozmetikumokba tenni, nem egy ilyen anyag van, úgyhogy mindenki jobban jár ha olyan terméket választ amiben nem a legkártékonyabb összetevők vannak, már csak azért is, mert régen kiderült már, hogy a ránctalanító, sajnos nem ránctalanít, feleslegesen kened magadra az ilyen-olyan agyonreklámozott drága, de rossz minőségű cuccokat.
2016. ápr. 29. 16:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Kár, hogy 0% a véleményem, mutatja az itteni színvonalat :) nem nagyon láttam még olyan natúr krémet, amibe mentát, vagy gyilkos galócát tettek volna. bocs, hogy rá mertem világítani arra az alapvető tényre, hogy a natúr kozmetikumokba jótékony hatású növényeket tesznek.
2016. ápr. 29. 17:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Sunshinedollal teljesen egyetértek. Én is használtam egy időben arcmosó szappanokat, de nem sokat használták, csak szárították az arcomat. A szappanokat ph-ja lúgos, míg az emberi bőré kissé savas, 5,5-ös. Miután ezt elolvastam leesett hogy nem csoda hogy nem használnak. A parabénes témának is nagyobb a füstje, mint a lángja. Nem véletlenül van megadva hogy mekkora koncentrációban tartalmazhatják a kozmetikumok, ennyitől még nem leszel rákos. A natúrkozmetikumokra jellemző hogy telenyomják őket alkohollal, ami teljesen tönkreteszi a bőrt, ahelyett hogy valamilyen szintetikus tartósítószert raknának bele, amitől szintén semmi bajod nem lesz. Ezt a saját hajamon tapasztaltam meg, az alkoholos natúrkozmetikumok nagyon durván tönkretették. A natúr gyártók és az ilyen antal vali félék szabályos agymosás végeznek, azt akarják elhitetni veled hogy ha nem az ő méregdrága sz.raikat veszed még akkor meghalsz, sőt megölöd a családodat ha nem az ő termékeiket veszed.

[link]

Ez egy tök jó cikk a témában szerintem. Nekem a kedvenc blogok egyébként a Szépségreceptek, ahol tudományos alapokra helyezett infókat kapunk, nem innen-onnan összeszedett, kitalált féligazságokat.

2016. ápr. 29. 17:51
 7/9 anonim ***** válasza:
6 Oké, akkor látom van egy ilyen a természetestől irtózó réteg. Mindenki azt csinál amit akar. Én soha nem használtam arclemosó szappanokat, az alverde arctörlő kendőjét használom és mivel nem vagyok biomániás, a baleás sminklemosó korongokat is szoktam. Antalvalit nem bírom, mert túlzás amit csinál, de az is, ha valaki mindenből szintetikusat akar, ugyanaz, két véglet.
2016. ápr. 29. 17:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Nekem nem is szárítanak a szappanok sem. Több ismerősöm is áradozott az egyikről, hogy eltüntette az összes pattanásaikat, nekem nem használt semmit, ráadásul méregdrága volt.
2016. ápr. 29. 18:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok egyik véglet sem, csak én az adott termék inci-jét nézem, nem azt hogy rá van-e írva hogy natúr. De vannak állapotok, amiknél természetes összetevőkkel nem sokra mész pl súlyos akné, májfoltok...stb
2016. ápr. 29. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!