Csak nekem nem használnak a natúrkozmetikumok?
Ilyen-olyan szappan, sampon, hajápoló, krém, balzsam stb.
Csak nekem nem használnak? Sokkal többet ér az orvosok által felírt "vegyszeres" krém, sampon, akármi. Egyébként zsíros, pattanásos bőröm van.
Mit értesz azon hogy nem használ? Szappan ugyanúgy tisztít, sampon is, hajápolókból a bio a legjobb, bio krémek ártanak legkevésbé a bőrnek, legjobban ápolják...
Nyilván egy pattanásos bőrön nem segítenek a kencék, se bio, se vegyi vacakok, mivel ott belül van a probléma amit meg kéne oldani, nem kívül.
Azért mert valami natúr, nem feltétlen jobb, mint az, ami szintetikus. A galóca is a földből nő, natúron, sőt még organikus is, mégsem egészséges. Egy csomó olyan vegyület van a növényekben, amik tudományosan igazoltan nem jók a bőrnek, pl a levendula, menta, borsmenta, stb.
A szilárd szappanok eltömítik a pórusokat, natúr vagy nem. A laborban a víz is vegyszernek számít. Vannak jó bio termékek, de a tudomány már tart ott, hogy sokkal jobb, sokkal hatásosabb kozmetikumokat gyártson. Persze, csomó kozmetikumban van rossz összetevő, de a natúrban is van legalább ennyi. Egyik sem jobb a másiknál, de mind a kettőnél meg kell nézni alaposan, mit veszünk, és mi van a termékben.
Számomra a natúr kozmetikumok kifejezetten visszataszító módon reklámozzák magukat, ez a bűntudatkeltés, hogy te évekig "mérgezted" a bőröd, amíg nem az ő terméküket használtad. Még a rossz összetevőjű kozmetikumok se mérgeznek meg, max tönkreteszik a bőröd, de egyikben sincs olyan magas koncentrációjú akármi, ami konkrétan mérgezne... Az oxigéntől is meghalsz nagy mennyiségben.
A szuper "vegyszerek" a kozmetkumokban nem lehetnének benne, ha olyan szörnyűek lennének. A formulájuk lehet sz-r, persze, de senki nem egy hidratáló krémbe fog belehalni, és egy jól megválasztott termék rengeteget tud segíteni a bőrön. De azért mert valami a földből nől ki, nem biztos, hogy arcra kell kenni.
Sunshinedollal teljesen egyetértek. Én is használtam egy időben arcmosó szappanokat, de nem sokat használták, csak szárították az arcomat. A szappanokat ph-ja lúgos, míg az emberi bőré kissé savas, 5,5-ös. Miután ezt elolvastam leesett hogy nem csoda hogy nem használnak. A parabénes témának is nagyobb a füstje, mint a lángja. Nem véletlenül van megadva hogy mekkora koncentrációban tartalmazhatják a kozmetikumok, ennyitől még nem leszel rákos. A natúrkozmetikumokra jellemző hogy telenyomják őket alkohollal, ami teljesen tönkreteszi a bőrt, ahelyett hogy valamilyen szintetikus tartósítószert raknának bele, amitől szintén semmi bajod nem lesz. Ezt a saját hajamon tapasztaltam meg, az alkoholos natúrkozmetikumok nagyon durván tönkretették. A natúr gyártók és az ilyen antal vali félék szabályos agymosás végeznek, azt akarják elhitetni veled hogy ha nem az ő méregdrága sz.raikat veszed még akkor meghalsz, sőt megölöd a családodat ha nem az ő termékeiket veszed.
Ez egy tök jó cikk a témában szerintem. Nekem a kedvenc blogok egyébként a Szépségreceptek, ahol tudományos alapokra helyezett infókat kapunk, nem innen-onnan összeszedett, kitalált féligazságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!