A gyakori hajmosás, vagy a haj copfba kötése károsabb?
Egy nagyon rosszul sikerült hajvágás óta szinte már görcsösen szeretném felgyorsítani a hajnövekedésemet, türelmetlenül várom, hogy végre elérjem a kívánt hosszt, de nagyon lassacskán haladok.
Jelenleg a hajamat 2 naponta mosom, ami azért elég gyakori, rengeteg hajnövesztést elősegítő tippet olvastam, és ezek között bizony szerepel, hogy a hajmosás gyakoriságát igyekezni kell leredukálni. Korábban eszerint cselekedtem, 4 napig húztam, de ezzel az volt a problémám, hogy a hajamat már sokszor a második napon is össze kellett kötnöm kontyba, vagy copfba, mert vagy annyira rosszul állt, vagy elkezdett zsírosodni. Ennek következtében viszont nap végére a fejbőröm nagyon szokott fájni. Nem véletlen, a szoros copfok is tiltólistán vannak, ha az ember egészséges hajat szeretne növeszteni.
Nem tudom melyikkel károsítom kevésbé a hajam. A hajmosások előtt, ha van rá időm, ricinusolaj-pakolást szoktam a hajamra kenni, és a hajmosást követően soha nem szárítom a hajam. Minden törődés ellenére a hajam száraznak mondható, sajnos sok töredezett szálam van, ami ellen nem tudom már, hogy mit tehetnék.
(a hajamból 2-3 havonta 1-1 centit levágok, Varga sampont használok, ricinusolaj-pakolást alkalmazok, kókusz- és olívaolajjal is szoktam kombinálni.)
Tehát a kérdésem lényege az lenne, hogy szerintetek folytassam a gyakori hajmosást, vagy ritkábban mossam, de olyan áron, hogy muszáj copfba kötnöm?
Köszönöm a válaszokat!
Én a tupírozást javaslom, azzal 1-2 napot simán lehet húzni a hajmosáson alapból, és nem is lesz olyan lapos a hajad. Nekem hátközépig érő hajam van és így elég 4 naponta mosnom. :)
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!