Akik használtak már szódabikarbónát hajmosáshoz, tőlük kérdezem, hogy az tönkreteszi-e hosszú távon a hajat?
Mik a tapasztalataitok a szódabikarbónás hajmosással kapcsolatban, illetve az ecetesszencia + vízzel történő öblítéssel?
Kérlek, azt is írjátok meg, hogy meddig használtátok, illetve milyen típusú a hajatok!
Köszönöm szépen!
Egy kicsit részleteznéd? Mit jelent a "nem sűrűn"? Hetente? Havonta?
Köszönöm szépen!
Nem kell gyakran mosnom a fejbőrömet és hajamat, nem zsíros. Éppen emiatt is gondolom, hogy van, akinek bejön a szódabikarbóna, másnak talán nem.
A fejbőr (bőr) pH értéke savas. Azóta utánaolvastam ezekkel kapcsolatban dolgoknak és azt találtam, hogy a hajat sem érdemes lúgos anyaggal mosni.
Már régóta (sok éve) nem használok sampont, balzsamot és évekkel ezelőtt hallottam erről a szódabikarbónás fejbőrtisztításról, hajmosásáról, utána az ecetes öblítéssel, de eddig úgy éreztem, hogy a szódabikarbóna nem az én hajamnak való. Nagyon sokan nem ajánlják a lúgos anyagokat egyáltalán. (A legtöbb sampon is lúgos, de már vannak bőrbarát/hajbarát pH értékűek is.)
Inkább a savas anyag a jó a fejbőrnek, hajnak (állítólag).
Azt tudom, hogy nem mindenkinek egyforma a haja, nekem inkább száraz, emiatt lehet, hogy jobb, ha én nem használom a szódabikarbónát, de nagyon köszönöm, hogy írtatok. Páromnak zsíros a haja és nagyon rövid, így szerintem ő használni fogja.
Köszi, de még nyugodtan írjatok, ha bármi eszetekbe jut, + még én is fogok olvasni a témában!
Ha nem hasznalsz sampont se balzsamot, es a szodabikarbonat még nem akkor mit?
Nekem eddig bevált heti egyszer ketszer pár hete hasznalom a szb.t.
A sima tojasfeherje is teljesen működik sampon helyett de azt pazarlasnak érzem mert szörnyen tartjak az ipari csirkeket. A free range allitolag meg majdnem ugyanaz talan napi fél órát vannak szabad ég alatt de ugyanolyan zsúfoltan.
Szoval ha majd lesz háztáji tojasom majd azzal mosom a feherjevel. a sárgáját meg kikeverem mézzel és megeszem. Mert úgy is gondolom belülről kéne inkabb taplalni a hajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!