Mitől ilyen a bőröm?
Figyelt kérdés
A kézfejem kipirosodik, sebes, kicsit mintha száraz is lenne. Körülbelül 4-5 hónapja volt ilyen életemben először. Gondoltam rá, hogy azért, mert mosogattam... de nem akkor mosogattam életemben először. Aztán kenegettem Sudocremmel, és elmúlt, már teljesen meggyógyult, és már egész puha volt a bőröm, de most újra bepirosodott, sebes, száraz. Gondoltam rá, hogy ekcéma, de nem viszket vagy ilyesmi.
Most egy másik tusfürdőt használok, lehet hogy attól van?
Mitől lehetne puha a bőröm? Tényleg nagyon ronda :/
14/L
2016. ápr. 5. 11:08
1/7 anonim válasza:
Cseréld le a tusfürdőd és minden új szokásod (étel, bármi) aztán egyeknént, hozd vissza és szűrd ki mivel vana baj, picit időigényes, de ha allergiás reakció, akkor nemigazán van más lehetőséged, mint kitapastalni. Azért mert nem ekécma, még lehet atópiás dermatitisz, kevésbé viszektős de kcémával sokan kutyulják, ekkor pedig bőrgyógyász.
2/7 anonim válasza:
Bocs a sok elgépelésért, remélem a lényeg átjött. x)
3/7 anonim válasza:
Hol? az ujjaid között? nekem a hidegtől szokott olyan lenni, idén brutális volt, szétrepedt meg fájt, és hiába kenegettem. nekem magától rendbejött.
4/7 A kérdező kommentje:
Nem az ujjaim között, inkább a kézfejemen, ahol a csuklóm csatlakozik e kezemhez.:D Amúgy most beugrott, hogy lehet, hogy a hidegtől lett ilyen? Nem lehet, hogy csak kifújta a szél?
Amúgy 1-es, köszi a válaszodat! :)
2016. ápr. 5. 14:34
5/7 anonim válasza:
De az is lehet, de az hamar helyre jön és az nem csak kézfejen szokott jelentekzni, hanem úgy minden kiszárad, bütykök, ujjak is.
6/7 Sunshinedoll válasza:
Valamilyen ekcéma lehet, valószínűleg allergia miatt, vagy alapból száraz érzékeny bőrtípusod van, azoknál gyakori a kezükön. Próbálj illatmentes, alkoholmentes dolgokat használni, tusfürdő, kézkrém, testápoló stb, és mosogass kesztyűben. Érdemes lehet egyébként bőrgyógyászhoz elmenni vele, hátha kiderül allergia eredetű-e vagy sem.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valószínűleg el fogok látogatni a bőrdokihoz...:)
2016. ápr. 6. 08:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!