Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szerintetek menyire éri meg...

Szerintetek menyire éri meg kozmetikumokat használni? Van értelme?

Figyelt kérdés

Úgy értem, az ilyen-olyan arckezelő készítményeket, mint arcmaszk, arcradír, arckrém bőrtípustól függően, nappali és éjszakai arckrém, szemránckrém....(És ez még csak az arc, nem tértem ki a testbőrápoló termékekre).

Néha azon gondolkozom, megéri ezeket használni? Tényleg lassítja az öregedést? (Meg nem szünteti nyilván). Tényleg jót tesznek a bőrnek? Vagy ez mind csak marketing duma, és csak rátukmálnak mindent a nőkre hogy vegyék meg, remélvén ezzel megőrzik a bőrük fiatalosságát?

Most vagyok 31, nő, én évek óta (olyan 23-24-25 éves korom óta) használok ilyen-olyan kozmetikumokat rendszeresen, nem hanyagolom el magam. Persze megválogatom mit használok, csupa olyat ami azért természetes összetevőkből áll (olyat is amit csak kozmetikustól lehet beszerezni, de olyat is ami boltban árulnak natúr kozmetikumként).

Persze emellett mozgok is, iszom elég folyadékot (vizet), szedek vitaminokat, igyekszem egészségesen táplálkozni.

Nem tudom, hogy az egészséges életmód vagy a genetika, esetleg a kozmetikumok miatt, de szerencsére fiatalabbnak néznek a koromnál (húszon évesnek), és mindig meglepődnek, ha megmondom nekik a valódi koromat.

Csak nem tudom, meddig lehet ezt így folytatni? Fiatalabb senki nem lesz tőle, legfeljebb csak azt érjük el vele, mi nők, hogy mindig valamivel fiatalabbnak látszunk....

(Amúgy hallottam ismerőstől olyan hölgyről, aki 36 évesen állítólag 25-nek nézett ki és egy bizonyos felső kategóriás, nagyon drága kozmetikum márkát használt. Nála se tudom, a krém miatt lehetett vagy mert jók a genetikai adottságai?).

Vagy ezek a kozmetikumok csak egy ideig hatnak és utána mindenképp sebészkés alá kell feküdnie annak, aki fiatalabbnak szeretne látszani? A hírességek közül is sokan plasztikáznak, gondolom amennyi pénzük van, hogy az általam használt kozmetikumoknál jóval drágábbat is megengedhetnének maguknak. Ők mégis a plasztikai eljárások mellett döntenek/döntöttek....

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! (És tudom vannak ennél nagyobb problémák az életben, én most konkrétan erre lennék kíváncsi, más mit gondol).

2016. márc. 29. 19:18
 1/4 Sunshinedoll ***** válasza:
93%

Nyilván botox effektet egy kozmetikum sem fog nyújtani, teljesen mindegy milyen jó összetevőjű vagy drága krémről, szérumról van szó, csodát egyik sem fog tenni, csak a botox vagy egyéb beavatkozás.

De például egy jó fényvédő napi használata abszolút meglátszik az emberen, főleg idősebb korban, egy hidratált bőr is mindig egészségesebbnek fog tűnni, mint egy fakó, élettelen arc, sok esetben a 30valahány évesek ráncai inkább csak vízhiány miatt kialakult ráncok, amiket simán meg lehet előzni gy sima hidratáló használatával.

Az öregedést némiképp visszafordítani csak a retinol tudja, minden más max csak csökkenteni és kitolni tudja. Most nyilván nem ez a világ legnagyobb problémája, de mindenki döntse el, hogy 40 évesen 60-nak, 40-nek vagy 30-nak akar kinézni, és ahhoz mérten vigyázzon a bőrére.

Paula Begounnak saját kotmezikai márkája van, és nagyon jó minőségű termékei vannak, 61 éves és azon ritka emberek közé tartozik, akik vállalják, hogy plasztikáztattak. Soha egy termékét sem reklámozza úgy, hogy nézzetek meg engem, 45-nek nézek ki, mert az én termékeimet használom. Ő is elismeri, hogy a kozmetikumok csak egy darabig tudnak hatékonyak lenni, és még akár 20+ éves odafigyeléssel sem fog az ember 35-nek kinézni 60 éves korában sebész nélkül.

Legyünk azért reálisak, botox effektet egy kozmetikum sem fog adni, főleg akkor, ha túl későn kezdünk el észbe kapni.

2016. márc. 29. 19:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem abszolút csak életmód kérdése. Egészséges, színes táplálkozás, zöldség, gyümölcs, sok folyadék, rendszeres sport, napfény, friss levegő. És ha ezek mind megvannak, akkor mellé havonta-kéthavonta egy szauna, masszázs, kozmetika, de nem azért, mert a krémek bármit is használnának, hanem mert egy kis kikapcsolódás mindenkinek jót tesz.
2016. márc. 29. 19:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ez mind együtt hat.

Az nonszensz, aki azt mondja, hogy semmit nem segítenek, mert elég hihetetlen lenne, hogy egyetlen krém sem segít, mégis veszik. Valamiért hülyének nézik a nőket. Mindenki érzi a bőrén, hogy ez a krém most jó, rossz vagy semmilyen. Elég érdekes lenne, hogy vegyészek a semmit pacsmagolják, felcímkézik és eladják.

Nálam tudom, hogy a kettő együtt, mert anyukámat 51 évesen is sokan letegezik, pedig csak mostanában kezdett el bőrápolni, így is csak szérumot használ, de már ez is annyit változtatott rajta, hogy kíváncsi vagyok, mi lett volna, ha előbb kezdi.

Engem nem tudom, konkrétan hány évesnek néznek, de idén leszek 29, és szintén ebben az évben elkérték a személyimet pia vásárláskor, a lottózóban, és a gyógyászati segédeszköz boltban is megkérdezték lúdtalp betét készítéskor, hogy "ugye elmúltál 18?". Meg úgy alapból mindenki tegez.

Rengeteg mindent kipróbáltam már 18 éves koromtól, és amiről úgy éreztem vagy láttam a tükörben, hogy jó, amellett kitartottam. Persze, hogy egy idő után nem segítenek. Ha hízok 4 kilót, ott elég, ha visszafogom magam, ha hízok 40-et, ott már több kell. Ez mindennel így van.

Egyben térünk el, én nem szeretem a természetes dolgokat, valami minél kimondhatatlanabb összetevőket tartalmaz, annál jobban az arcomra akarom kenni. :D

2016. márc. 29. 22:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon jó, csak így tovább! Ápold továbbra is a bőrödet, az mindig meghálálja! De ne feledkezzünk meg a genetikáról sem!

Téveszme, de jó marketingfogás a ránctalanító krém használata. Nincs olyan, hogy ránctalanító krém, hiszen a ránctalanító, feltöltő anyagok csak és kizárólag bőr alá való bevitel esetén hatásosak. Egy jó hidratáló krém (nem kell messzire menni, az egyik legjobb a sima, mezei gyógyszertárban előállított hidratáló krém!) azonban sokat segít fenntartani a jó állapotot. Ahogy azonban öregszik, nem tudja elkerülni, csak késleltetni a bőr öregedését, feszességének elvesztését sem.

Ilyenkor érdemes plasztikai sebészhez fordulni, de nem kell egyből műtétre gondolni. Sokat segít a hyaluronsavas és botox feltöltés is, mely jól adagolva, jó minőségű töltőanyagot használva segít a megelőzésben, természetességet sem nélkülözve. A média sajnos sokszor túloz, közben meg fele sem igaz...

Sebészeti beavatkozásra (pl. arcplasztika) már csak akkor van szükség, amikor ezek a megoldások már nem érik el a kívánt eredményt- de az még nálad jóval arrébb van! :)

Ha úgy érzed, menj el egy jó plasztikai sebészhez, aki részletesen tájékoztat mindenről. Ezeket én is csak azért tudom, mert az édesanyámnak, sőt nekem is volt már hasonló beavatkozásom, és pozitív csalódás volt! :)

2016. márc. 30. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!