Leepiláltam magam az intim testrészemen (bikinivonal és felülről). Mit tegyek a benövések megelőzése érdekében?
Leepiláltam valamennyire, és egy óra múlva utána olvastam az intim részeken való epilálásnak itt.
Volt, aki azt írta, hogy kegyetlen volt, benőtt a szőr, gyulladások keletkeztek, és később hegesedett, ezért azóta inkább kozmetikushoz jár.
Nem szeretnék hegesedést, csak rontana az így is kevés önbizalmamon. Mit tanácsoltok?
Bekentem Neogranormonnal kezdésnek.
Én mindig is epiláltam teljes intim részen. Alul is, farrészen is. Borotvát egyáltalán nem használtam kb. 2-3 évig. Ekkor vezetékes epilátorom volt. Több gyulladásom volt, de lehet, h csak én okoztam, mert segítettem kibújni a gyengébb, benőtt szálaknak, és ott megszúrtam. Elhasználtam kb. 6 doboz Kalo végleges szőrtelenítő krémet, ekk volt a leggyulladtabb, nem volt jó a krém, a legkevésbé sem ritkult a szőr.
Aztán vízálló epilátort kezdtem el használni vízben. Csökkent a gyulladt szőrtüszőim száma. Kb. még 6 doboz Kalo krémet elhasználtam. Semmi eredmény. Évekig leepiláltam az egész intim részt alul is, a farrészt is vizesen. Időközben lett egy intim balesetem, a kisajkam bekapta, beforgatta, felhasította. Szappanosan, vizesen csúszott a kezem, és a gomb is be volt ragadva, elég sokára tudtam leállítani. Megijedtem, tiszta vér lett a víz.
Időnként kisebb balesetek előfordulnak a víz alatti epilálás közben.
Ezután ugyanúgy vízben, csak az alsó részt félig csináltam, középen egy kis részt kihagytam, azt borotvával távolítottam el. Ezután elmentem E-light IPL 10 alkalmas szőrtelenítésre, abban az időben csak borotvát használhattam. 1 évig tartott a kezelés, havonta 1X borotválkoztam a kezelések előtt pár kb. 3-4 nappal.
Annyiban változott a helyzet, h a sok villanófény jó hatással volt a bőrömre, kb. mint a napfény, és a gyulladás elmúlt, minimálisra csökkent, vagy csak jó volt pihentetni egy évig a bőrömet a szaggatástól. A szőrzetem nem ritkult, azóta folytatom a vízben történő epilálást, alul egy vékony csíkot a borotvára hagyván.
Bepanthen Plus, arcszesz, arctonik, shea vaj, aloe vera, körömvirág krém jó epilálás utáni bőrnyugtatónak.
#3 tudjuk mit kell tenni a benőtt szálakkal, nem erre vonatkozott a kérdés.
én a bikini vonalat és a szeméremdombot szoktam epilálni (az ajkaknál és a fenéknél nem tudom, annyira nem erős a fájdalomküszöböm), és utána gyantázás utáni törlőkendővel szoktam átmenni a bőrfelületen, ami nyugtatja a bőrt (ezeket a kendőcskéket az x-epil bajuszgyantához adják). nem tudom, hogy ennek köszönhetően-e, de csak 1-2 szál szokott benőni, nem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!