Visszadúsulhat és visszanőhet még a hajam?
Ha elhaltak a hajtüszők, akkor már nem nő új hajszál a helyébe.
Mit mondott a bőrgyógyász? Bár szerintem ő nem tud sokat a hajnövekedés folyamatairól, mivel a bőrrel foglalkozik.
Javaslom, hogy menj el egy hajgyógyászhoz, ő meg tudja állapítani pontosan a helyzetet.
Te joisten! :o
Ha elhaltak akkor szinte semmi esély arra, hogy valaha lesz még hajam. :(
Akkor vasat nézettél már biztosan, mert az alacsony vasszint miatt hullhat a haj. Endokrinológushoz is elmehetnél hormont nézetni, vagy fogászatra, mert egy gócos fog is okozhat hajhullást. Ha ezek rendeződnek szép lassan
vitaminok segitségével vissza fog nőni a haj. Kivéve ha már 7 év óta nem nő babahajad. Állitólag ennyi idő alatt sorvad el a hajtüsző végleg....
Nem akarok senkibe belekötni, de a hajgyógyász még annyira sem ért a hajhoz, mint egy bőrgyógyász, sőt. Az egyes "hajgyógyászati" termékeket árusító cégek szoktak 2 napos tanfolyamokat hirdetni, melynek elvégzésével "hajgyógyász" címet viselhetsz. Persze a termékek ettől még egyes esetekben használHATnak.
A bőrgyógyász az orvosin évekig tanulja a szervezet működését. Az más kérdés, hogy a hajról nem sokat tudunk, vagy nem foglalkozunk vele annyira... A hajgyógyász nem fogja tudni megmondani, mi a bajod, mert nincs hozzá megfelelő előképzettsége. Esetleg tippelni tud a "páciens" által elmondottak alapján, de a szervezet működését nem látja összefüggéseiben.
A haj bajait pedig belül kell keresni... Táplálkozási hiányosságok (pl.vas, cink, fehérje), hormonproblémák, gócok, rossz általános egészségügyi állapot, autoimmun betegségek...Egy jó belgyógyász/endokrinológust felkereshetnél :)
Sajnos én is érintett vagyok ebben, ha bármi kérdésed van a vizsgálatokkal kapcsolatban, nyugodtan írj privátot!
A hajgyógyásznak pont, hogy a hajhoz ért a legjobban kedvesem.
Minden bizonnyal nem olyan hajgyógyászhoz kell elmennie, aki tegnap kapta meg az oklevelét róla, vagy tegnap végzett el egy tanfolyamot.
Bp-n vannak jó hajgyógyászok, akik meg tudják állapítani, hogy miért nem nő a haj. Tévedés ne essék, a hajgyógyászoknak is érteniük kell a bőr működéséhez és felépítéséhez, sőt valamennyire a szervezethez is, mivel a hajszál közvetlen összeköttetésben van a bőrrel.
(Még a fodrászoknak is van anatómia órájuk - fodrásznak tanultam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!