Szenvedek a pattanásoktól, mi lehet az oka?
Évek óta szenvedek a pattanásoktól. Nem értem, hogy más lányoknak miért lehet szép bőrük, és nekem miért nem sikerül amikor egyfolytában ápolom. 12-13 lehettem mikor pattanásaim lettek. Kb 2-3év után jobb volt a helyzet, de most újra rosszabb lett. Már szinte mindent kipróbáltam, gyógyszert is, de nem segít.:((( Nem tudom mihez kezdjek, néha kénytelen vagyok (bb)színezett hidratálókrémmel(vészhelyzetekben) illetve korrektorral elfedni, ha suliba megyek.
Apró rengeteg piros pattanás az egész arcomon.:(
Tud valaki ajánlani vmit ami hatásos arcápoló szert, hátha még nem próbáltam illetve mivel lehet megelőzni őket?
Biztos hogy megfelelő termékekkel ápolod a bőröd és nem csak rontod a dolgot velük? alkoholmentes termékeket használj, sőt, illatmenteseket, használj pl Akneroxidot a pattanásokra, egy jó gyulladáscsökkentő szérum vagy egy BHA hámlasztó is jó lenne, és mindenképp használj naponta fényvédőt.
Ha a profi bőrápolási rutin se segít akkor könnyen elképzelhető, hogy valamilyen betegség, hormonális gondok, allergia, rejtett fertőzés okozza, és érdemes lenne endokrinológushoz és infektológushoz menni. Fogorvoshoz is lehet menni pl góckutatásra.
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Ezeket használom
Balea arcmaszk
Arclemosó: vichy,garnier.
Hidratáló: Vichy normaderm
Tonik: garnier, vichy
Vichy micellás víz
Igazából álltalában reggel szebb a bőröm, de estére megint csúnya lesz
:(
Szoktam rá oxycort-ot is ráfújni. (Gyógyszer) ha már tényleg nagyon rossz a helyzet.
Nem értem, már a tini korom végéhez érek lassan, ilyen rossz a bőröm.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!