18 éves fiú vagyok,4 éve szenvedek aknés bőrrel! Perpill az ISOTRETIONIN- TEVA lágy kapszulás gyógyszert szedem. Tudnátok nekem tanácsokat mondani hogy mit használjak még mellé? Vagy hogy lenne e valami hatékonyabb és végleges módszer?
2. hónapja szedem, dalacin oldatot használok az arcomra a gyógyszer mellé!
Nagyon örülnék ha megszabadulhatnék most már tőle mert rengeteg mindenben meg gátol
Az isotretionin gyógyszer is nagyon szárítja a bőrt, szóval semmiféle alkohol tartalmú szert nem szabad használni mellé...
Hidratáló kell, abból is van pl a Bioderma, ami pattanásos mitesszeres bőrre való, patikában találsz ilyet, elég jó. Van ilyen lemosó is, az is hasznos lehet.
A gyógyszer fényérzékennyé teszi a bőrt ami miatt kell a fényvédő minden nap, mert különben pattanások helyett tele leszel majd szeplőkkel, pigmentfoltokkal, hegekkel. Napozni is tilos. De...ezeket nem mondta el az orvosod? Fura hogy azt sem tudod mire mit használj miközbe egy ilyen komoly gyógyszert szedsz.
A hegek eltüntetésére jó a csipkebogyóolaj vagy valami C-vitamin tartalmú kence
Nem tudom, szerintem le kellene állnod az Isotretioninnal. A Dalacin oldat jó, de nem állandó jelleggel, mivel ez antibiotikum. Jó szívvel ajánlanám neked az Akneroxid gélkrémet, kb 2000 Ft-ért lehet kapni a gyógyszertárakban. Elég hatásos.
A Bioderma semmit nem ér, vannak jó cuccaik, de pattanáskezelésben nem jeleskedik szerintem a márka. Az Akneroxid gyógyszernek minősülő vény nélkül kapható készítmény, hatóanyag a benzoil-peroxid, aminek mélyhámlasztó dezinficiens hatása van. Hasonlítsd csak össze az összetevőlistájukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!