Vízzel telt dudorok az arcon?!
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben előjöttek rajtam valami furcsa dudorok. Kb másfél hónappal ezelőtt az államon jött elő elsőnek. Amikor elkezd nőni, fáj, feszít, nagyon kemény, dudoros. Hamar megduzzad, piros. Utána persze elkezdem piszkálni...úgy kezelem mintha pattanás lenne, megpróbálom kinyomni. Ekkor a bőröm legfelső rétege lejön és víz jön ki belőle. Sokadik nyomkodásra egy nagyon pici fehér genny is jött. De döntő többségében víz távozik belőle. A bőr azon a részen lejön, és sebes lesz ott az a rész. Kb egy hét mire egy elmúlik. Először az államon jelent meg, majd egy a homlokomon is. Most ismét előjött lent az álli részen. Volt már valakinek ilyesmi? Már fontolgatom, hogy elmegyek bőrgyógyászhoz. Fogalmam sincs mitől lehet. Nem váltottam se sminket, se krémet, semmit. Egyszerűen tippem sincs.2016. jan. 11. 18:39
1/9 anonim válasza:
Nem vízzel telt, csak nagyon mélyen van és nem tudod kinyomni. És addig piszkálod amíg némi nyirokfolyadékot ki nem préselsz belőle. Sajnos ezzel a fajta pattanással nem lehet mit csinálni, kenegetheted ezzel-azzal, de legjobb békén hagyni. Esetleg figyeld hogy mit eszel, hátha van összefüggés.
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint ez is pattanás? :( de nagyon fáj, és olyan piros, meg nagy. Amikor a homlokomon kijön teljesen úgy néz ki mintha bevertek volna egyet úgy meg van dagadva. :( valakinek bevált már valami? :(
2016. jan. 11. 19:37
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, erre nem gondoltam egyébként, hogy ennyire mély lehet. Most sikerült kinyomni. Ma alakult ki. Így a végére már nem annyira fájt. Nagyon sok "víz" szerű folyadék jött belőle, és csak egy nagyon kevés fehér genny szerű. /elnézést a fogalmazás miatt/ Esetleg meg lehet előzni ezt valahogyan? Van valami tipped?
2016. jan. 11. 19:51
4/9 anonim válasza:
Rendszeres arctisztitas, radirozas, zsíros bőrre való pakolasok használata. Ha teheted, erdemes lenne elmenni egy kozmetikushoz, a legjobbat o tudja ajánlani ugyis :) a baratomnak szoktak kijönni ilyenek az arcán, ha sokaig nem engedi, hogy kinyomjam a mitteszereit (tudom, undi, de én nagyon szeretek "nyomkodni", de ez mar mas téma) plusz nem használja az arctisztitot, ilyenkor be szoktuk kenni tetran kenőccsel (gyulladáscsokkento-fertőtlenítő hatású), es ha megállja, hogy ne kaparja el, 1-2 nap alatt kinyomhato pattanassa szelidul.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :) A nyomkodási mániád megértem, barátomnak én szoktam kinyomni ezeket :D De ezzel az a baj, hogy így magamnak is állandóan nyomkodnám. Amúgy az a furcsa az egészben hogy szoktam tisztítani az arcom, pont a múltkor radíroztam. Nem tudom lehet a krém nem tetszett neki amit rákentem vagy nem tudom. Legközelebb kipróbálom hogy nem kenek rá krémet, hátha úgy nem jön ki. Van ilyen folyadékom is ami elvileg szabályozza a bőröm olajszintjét.
2016. jan. 11. 21:05
6/9 anonim válasza:
Esetleg nem vagy valamilyen etelre allergias? Nekem is hasonlo problemam volt, de en nem tudtam kinyomni annyira fajt es nekem sokkal tovabb gyogyult mint 1 het.A ket orca reszen jelent meg. Elmentem egy allergia tesztre es tej allergiat diagnosztizaltak.Amiota nem eszem/iszom tejes termekeket, teljesen felszivodott. Remelem neked enyhebb problema all a hatterben :)
7/9 anonim válasza:
Nekem addig volt pattanasos az arcom,amig aztatta a felettem levo a lakast es 60-80 % volt a paratartalom. Most vegre kicsereltek a torott csovet es megallt a falak vizesedese,kiszaradt es a para 20-25% kozott van. A peneszgombak is eltuntek a falskrol meg a levegobol. Mostmar nem gyullad a borom.
5 eve kezdtem el a lisztmentes paleo etrendet meg husmentesseget. Az is szamit.
Borgyogyasz meg a tobi orvos tunetet kezel,fed el,de a valodi okot nem tarjak fel.
Ezeken kivul tudom ajanlani a napi sportot (futas),h a stresszt levezesd. Heti 1 szaunazast.
N
8/9 anonim válasza:
Nekem ez menzesz környékén jön. Ha kijön 1-2 ilyen az államra akkor nemsokára jön a menzesz.
A hormonok miatt lehet.
9/9 anonim válasza:
Ezt találtam megoldásnak. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!