Részletesen leírom a problémámat. A homlokomon gyakran jelennek meg pattanás szerű dudorok. Mit tehetek ellene?
bár én lány vagyok, de évekig nekem is ugyanez volt a gondom.
elmentem egy homeopata bőrgyógyászhoz, ő a következőket adta:
aknefug el oldat (vényköteles, de háziorvos is felírhatja)
hepar sulfuris 15ch
nem tudom, mennyire idegenkedsz a homeopátiától, sokan kamunak tartják, de nekem ettől a kombótól 2 hónap alatt eltűnt az összes ilyen duzzadt pattim. pedig tele volt velük a homlokom, nagyon durván.
viszont azt tudni kell, hogy a homeopata gyógyszerek alkati szerek, szóval más tulajdonságokat is figyelembe vesznek az orvosok, amikor kiválasztják a gyógyszert (testalkat, életmód, vérkeringés, stb). szóval nem bizti, hogy ez a cucc neked is beválik, de azért egy próbát megér. az oldat 2000 ft körül van, a gyógyszer 6-700 ft. vagy esetleg privátban megadhatom a doktornő nevét, akinél én voltam, budapesten van magánrendelése.
amúgy kb. 15 éves korom óta küzdöttem a problémával, 20 évesen mentem el orvoshoz, most 25 leszek, és azóta se jöttek vissza a pattanások.
amit még tudok ajánlani, az az akneroxid 5 krém, ami benzoil peroxid tartalmú, kinyírja a pattanásokat okozó baktériumokat, és nem válik rezisztenssé a bőr. csak annyi vele a gond, hogy ha nap éri a bekent bőrfelületet, akkor nappalra fényvédőzni kell, enélkül nem szabad használni, és már eléggé süt a nap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!