Milyen termékeket ajánlotok száraz töredezett hajra növesztés céljából?
Sziasztok! Meg szeretném növeszteni a hajam, viszont száraz és töredezett a vége. Mire megyek fodrászhoz, mindig csúnya, és vágni kell belőle, így nem tud megnőni. Volt már hosszabb, akkor magamnak festettem és vágtam a végéből, a felső réteg töredezett maradt.
Tippeket kérek, kinek mi vált be. Köszönöm!
hajolajat meg valami jó balzsamot használj rá (meg néha hajpakolást)
írok pár terméket, ami nekem nagyon bevált, de nekem mondjuk azért nem ennyire száraz a vége se
L'Oreal Elseve Selymes Olaj (az ára elsőre kicsit húzósnak tűnhet, ezért is veszem glamour-napokon féláron, de nekem heti 2 használattal a derékig érő hajamnál is fél évig kitart)
balzsamból garniereseket szoktam használni
ha ennyire rossz nálad a helyzet, valami pakolás kelleni fog
olcsó és ehhez képest jó a kallos, de a Alverde Repair-Haarbutter Avocado-Sheabutter is csak 1000 Ft és ez még hatékonyabb
a Garnier Fructis Oil Repair 3 Hajerősítő Maszkot én még nem próbáltam, de nagyon sok jót hallottam róla, így valamikor biztos beszerzem, mert jó tapasztalatom van a márka hajápolóival (ez kicsivel 1000 Ft felett van, de biztos sokáig kitart)
Kissé hosszú leszek, de a kezelhetetlen hajamból sose hittem volna hogy ilyen csodás, fényes hajkorona lesz, ezért megírom nektek is a haj-történetem:)
Mivel sokáig festettem a hajam, minél drágább és minőségibb hajápolókat választottam; drága hővédőt vasaláshoz, márkás hajpakolás, tízezer ft-s sampon, kimosós balzsam, fújós hajápoló.. mindenre volt valamim. És szélmalomharc volt az egész, mindig töredezett annak ellenére hogy egy kisebb vagyont öltem bele. Mikor már aggasztóan töredezett (persze nem kíméltem; vasalás minden nap, hajfestés, stb.. de ennyi pénzért az ember minimális kompenzálást várna a jól bemarketingelt termékektől), úgy döntöttem utánaolvasok, megkérdezem a fodrászomat, kikérem hozzáértők véleményét, olvasgatok hajnövesztős blogokat. Ezután 180 fokos fordulatot vettem hajápolás téren.
A szuper balzsamok, hajápolók csilli-villi külsőt adnak a hajadnak, telepumpálják általában szilikonnal amitől szép lesz, dúsnak tűnik, de ez csak a látszat; belülről nem táplálja, csak ront a helyzeten, és még többet vesznek belőle, mert használat után egészségesnek TŰNIK a haj.
Elmentem a fodrászomhoz, levágattam teljesen a töredezett részeket, és azóta nem nyúltam a hajvasalómhoz (bár imádtam a vasalt hajam, lehet visszatérek rá egyszer, valamikor, mikor a kívánt hosszt bőven elértem.)
Abbahagytam a hajfestést; vörös voltam, havonta a teljes hosszt kellett festeni a maró kémiai festékkel.. fájó szívvel, de feladtam.
A samponomnak megnéztem az összetételét: habzóanyagok, rengeteg parfüm, szilikon és vegyszerek. Remek. Igaz időbe telt, de az összetevők alapján végül csecsemőknek szánt samponnál kötöttem ki: se parfüm, se szilikon.. semmi. Nincs károsító anyag, nem tudnak "álnéven" vegyszerrel telepumpálni a csecsemőknek szánt terméket. Előszőr éreztem azt, hogy a hajam tényleg tiszta, natúr illatú. Mivel nincs benne szilikon, nem kelt annyira dús hatást, de az egészséges haj sokkal szebb és meggyőzőbb.
A természetes hajápolásra esküszök. Macerás? Igen. Elsőre drága? Igen, annak tűnik (bár még mindig olcsóbb mint a haszontalan drogériás vackok.)
A ricinusolaj minimálisan hozzájárul a hajnövekedéshez, gyógyszertárban lehet kapni, kb 500 ft körül van. Ezt keverem össze bio, finomítatlan kókuszzsírral (1100 ft a müllerben a saját márkás bio termék, kitart kb 3 hónapig) és argánolajjal (5000 ft körül van, de elég pár csepp belőle, az olajok királya. csodálatos hatása van, komolyan!)
megmelegítem a kis "mixem", hajpakolásként felkenem, a fejbőrbe masszírozom, a hosszán pedig eloszlatom. zuhanysapkát teszek rá és néhány óráig a fejemen hagyom (van aki az egész éjszakát módszerre esküszik: én így nem tudnék aludni, zavarna, és nem tartom egészségesnek hogy egész éjjel olajos fejbőrrel aludjak. szerintem 2-3 óra alatt felszívja a tápanyagot, amit fel tud:) )
Ezt a hajpakolást kb hetente, kéthetente alkalmazom.
Emellett szedek vitamint; itt a krémmánia nevű oldal értékelései alapján keresgéltem, szerettem volna biztosra menni. Kész voltam költeni rá, hogy belülről, vitaminokkal is ápoljam a hajam, de legnagyobb meglepetésemre a DM saját márkás hajvitaminja kapta a legjobb értékelést és a kommentek is meggyőztek, tehát a DM-es verziót hoztam haza, elég nevetségesen alacsony áron (kb 500 ft).
Figyelek az étkezésre, hogy kiegyensúlyozottan megadjam a szervezetemnek amire szüksége van, hiszen azt is megsínylené a haj, illetve megfelelő folyadékbevitel.
Az eredmény engem motivál: centit ugyan nem tudok mondani sajnos, nem méricskéltem (amit utólag bánok) de feltűnően hosszabb a hajam hullámosan is, mint régen kivasalva (saccra bő 9-10 centit nőtt). Gyönyörű szép, fényes és egészséges, néha csak állok a tükör előtt, hogy olyan a hajam mint a szép néniknek a reklámokban. Imádom nézni, simogatni.. csodálom. Nem számítottam ekkora változásra az állagában, de hihetetlen büszke vagyok rá. Kb. 5 hónap alatt teljesen rendbejött a hajam, ilyen eredményről álmodni sem mertem volna. Eleinte nyűgnek éreztem a hajpakolást, cikinek a csecsemősampon-nézegetést, időpazarlásnak.. most már rutinból nyomom, zuhanysapkával a fejemen csinálom a házimunkát és csodálom a hajkoronám a kissé macerás kiöblítés után. :)
Ajánlom neked is rengeteg szeretettel, próbáld ki, 1-2 hónapig ezt a rutint, nem fogod megbánni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!