Ez már sok lenne a hajamnak? (otthoni pakolások, samponok)
Nagyon rossz állapotban van a hajam, és eldöntöttem otthoni módszerekkel szeretném rendbehozni, már amennyire lehet..
Először ricinusolajjal kenném be az egész hajam, sapkát tennék rá, és hagynám pár órát. Aztán lemosnám, uána jönne a sampon. Ecettel leöbliteném, mert olvastam h attól fényes lehet a haj. És legutoljára a balzsam pár percig. Meg néha-néha kókuszolaj a végekre, vágatás, vagy hasonlók. Ez sok lenne a hajamnak? Mert ugye az se hasznos. Vagy ez szerintetek segitene? Mit csinálhatnék még ezeken kivül? (tudom h vasalni, száritani nem kellene..nem ezekre gondolok)
ha régebben nem volt jó a ricinusolaj, valószínűleg most se lesz
de vannak házilag elkészíthető hajpakolások, amiket könnyen kipróbálhatsz
persze nem kell ezt se túlzásba vinni, de mivel természetes anyagokból van, biztos hogy nem lesz káros
Szia! :)
A ricinusolajat semmiképp sem ajánlom,ha hullik a hajad!
Az a lényeg, hogy egyszerre ne akarj sok mindent a hajadtól, mert attól úgymond 'összezavarodik' , és könnyebben, gyorsabban fog zsírosodni.
Az mindenképp pozitív, hogy természetesebb termékekkel szeretnéd ápolni.
Ajánlom még, hogy fa-fésűvel fésülködj, az sokkal kíméletesebb!
A hő használatról csak annyit, hogy a hajsütővasak, hajvasalók sokkal jobban károsítanak, mint egy középfokozaton használt hajszárító.
Télen pedig, ha vizesen hagyod a hajad jól megfázhatsz, a hajad is hullhat, sőt korpás is lehetsz, ami ugye nem túl esztétikus.
Szóval szerintem (ha nyáron nem is) érdemesebb a hajszárítós szárítás.
Ha nagyon félsz, hogy károsodnak a tincseid, akkor ajánlom a hővédő készítményeket. Pl.: a Balea hajvégápolója nemcsak hogy ápol és segít abban, hogy ne töredezzen a hajad, még 230 fokig véd is. Én is használom, kellemes, nem túl tolakodó az illata, és nagyon gazdaságos is! Remélem, tudtam segíteni. Sok sikert neked és a hajadnak! :)
Köszi szépen mindkettőtöknek :)
2. válaszoló: Tudnál a Balea hajvégápolóról küldeni egy képet? Beirtam googleba, de sokfélét kidobott, nemtudom melyik az.
Nem sok, csak értelmetlen. A ricinus nagy divat lett, de a valóság az hogy nem hasznos... amit 3 samponozással kell kimosni az nem jó a hajnak semmiképp, mert a túlzott samponozás káros, a fejbőrön az olajak meg hajhullást okoznak. Helyette 100%-os argán olajat használj inkább. Abból 2 cseppet kell a hajon elkenni, nem kell kimosni sem. Persze ha roncsolt, töredezett a hajad azt először vágatni kell, helyrehozni semmi nem fogja.
Fontos hogy ne használj szilikonos termékeket a hajadra, balzsam helyett inkább Kallos Latte pakolást kenj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!