Csomósodott pattanást hogyan tüntessem el?
Kelleténél hamarabb nyomtam meg egy pattanást, ami így begyulladt, nem jött ki. Utána bekentem alkohollal, ami kiszárította. Aztán egy tusolás után elkezdett vérezni, sikerült kinyomnom. Biztosra mentem, azért jól megnyomtam párszor, és tényleg kijött minden.
Másnap reggelre viszont becsomósodott a pattanás, ami már eleve kicsit meg volt dagadva, mielőtt még nem lett kinyomva. Plusz még be is gyulladhatott a körülötte lévő rész, mert szemmel látható, hogy megpüffedt a bőröm. De nem kemény, hanem csak sima, puha a tapintása. Gondolom genny van a bőröm alatt.
Voltak gyógyszertárba, és adtak gyulladáscsökkentő orvosságot, két napja szedem, de semmi. Esetleg valami más ötlet? (ha nem javul pár nap múlva, elmegyek az orvoshoz)
Ne várj sokat az orvossal, mert hamar meg tud gyűlni gennyel és akkor csak operálni lehet ami heggel gyógyul (plusz az arcon a vénás elvezetés a fertőzést az agyra is át tudja vinni - ezért mondják, hogy ne nyomkodj pattanást az arcodon. Ez csak egy megjegyzés volt).
Tegyél rá kamillás borogatást, jegeld és ha holnapra nem javul akkor menj orvoshoz.
Nekem egy elég nagy nem megért pattanással volt ilyen múlthéten, mostanra már egész jó csak kicsit sebes.
Kamilateát főz, a kiázott langyos filtert tartsd rajta amég el nem hül. A teába márts bele egy törölközőt és tartsd rajta, amég meleg. 1-2 nap kell, hogy lelappadjon, és nekem hámlaszt. Csinálhatsz olyat is, hogy csak a filtert leforrázod és az arcodhoz teszed, utánna megint és megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!