Szőke, vékonyszálú hajra milyen olaj lenne a megfelelőbb?
Olyan olajat keresek hajápolási célra, amitől nem áll össze a hajam, mint a ricinusolajtól, nem barnul be, mint az argánolajtól.
Ti mit használtok, mit ajánlanátok?
Eddig csak kipróbálás szintjén használtam a töredezett hajvégeimre ezeket az olajakat, de nem voltak túl pozitív tapasztalataim velük a fent említett okok miatt.
Az utóbbi fél évben pedig egy tamanu-olajas hajvégápolóját használtam, amitől ugyan nagyon szép, fényes, lágy lett a hajam a használata után, az viszont csak látszatmegoldás, a benne levő szilikon dolgozik, esetleg bele is éghet a hajamba, amitől csak rosszabb lesz a helyzet.
Vagy lehet, hogy egy majdnemhogy halott dolgot felesleges kenegetni, az már hiába szívódik be, és inkább a mechanikai hatásoktól kellene óvni a hajam? Bár nem tudom, hogyan, szárítani csak hideg időben szoktam, puha hajgumit használok hozzá, nem tépem, dörzsölöm őrült módjára a törölközővel.
A körmeim erősek és fényesek, a bőröm egészen jó állagú - figyelek is a táplálkozásra -, úgyhogy még a vitaminhiányt sem tartam valószínűnek.
Lehet, hogy ez valami genetikai dolog, és soha nem is lesz olyan a hajam minősége, mint amire számítottam.
Én is csak most láttam, milyen sokféle olajat használnak fel különböző kozmetikai célokra (pl. [link] gondoltam, hátha van valakinek valami tuti tippje a problémára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!