Zsíros és pattanásos bőr? Segítség?
Figyelt kérdés
Igen, tudom, Google a barátom.
De én most konkrétan az itt levő emberek véleményére vagyok kíváncsi, hogy mit lehet ez ellen tenni, valami itthon is alkalmazható dolgok, olyanok véleménye érdekel, akik próbáltak bármit is, és pozitív hatással volt az arcra. Semmilyen csodaszert nem keresek, egyszerűen kicsit szebbé szeretném varázsolni az arcom, nem olyan vészes, de egy picit szeretnék rajta "változtatni". 16/F
2015. nov. 22. 23:50
1/4 anonim válasza:
- mosd meg mindennap fürdésnél langyos meleg vizzel, hogy ne legyen zsiros
- ne egyél sok csokoládét és túlzottan olajos dolgokat
2/4 A kérdező kommentje:
Ez a kettő meg van úgy általában.
2015. nov. 23. 05:55
3/4 Sunshinedoll válasza:
Lol, amit az első ír, az hülyeség, nem azért zsíros az ember bőre, mert nem mossa. Fonts, hogy ne irritáld a bőrt túl hideg vagy túl meleg vízzel, esetleg olyan termékekkel, amikben túl sok parfüm illetve alkohol van, ezek a gyulladásnak csak adnak egy pofont. válassz kíméletes lemosót, lehet kapni ilyeneket olcsón is, a pattanásra pedig érdemes valamilyen kezelő terméket alkalmazni, pl az Akneroxid jó lehet, illetve ha ez nem elég, orvos tud felírni magasabb benzoyl peroxid tartalmú terméket. BHA hámlasztó se rossz, ez a pattanásokat is rendben tartja, szabályozza a faggyútermelést és gyulladáscsökkentő hatása is van, ennek a beszerzése már mondjuk neccesebb, mert én pl. nem sok jó minőségű BHA hámlasztót ismerek, amit drogériában lehet kapni, olyat meg egyet se. Esetleg ha a benzoyl peroxid nem működik, akkor valamilyen A-vitamin származék is segíthet akár külsőleg, ilyet lehet kapni akár recept nélkül is, de az erősebbeket orvos írja fel, de akár orálisan isotretionoin formájában szedhetők, elég jó eredménnyel, ezt is bőrgyógyász írja fel, illetve esetleg valamilyen antibiotikum is jó lehet, ha fertőzés eredetű a probléma (bár mivel 16 éves vagy, gondolom inkább hormonális eredetű).
4/4 A kérdező kommentje:
Huh, hát jó. :o Lesz alkalmam ilyeneket beszerezni kipróbálom. Köszönöm tanácsod.
2015. nov. 23. 14:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!