Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A gyakori hajmosástól másnapra...

A gyakori hajmosástól másnapra zsírossá váló hajam hogyan ápoljam? Cél, hogy hetente kétszer kelljen mosnom.

Figyelt kérdés
Történet: korábban mindennap hajat mostam évekig, rövid hajam volt, elaludtam stb. - nagy hiba volt. Most növesztem a hajam, van benne dauer is, most kétnaponta kell mosnom. Múltkor egy hétig szabin voltam, nem mostam meg egy hétig, utána bírta 3 napig, megmostam, most két napig bírja és a töve tök zsíros lesz. Ricinus olaj, hintőpor, más sampon? Mit tanácsoltok? 23 L

2015. szept. 8. 10:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Itt van egy nagyon jó tanács a szárítással kapcsolatban - hátha számodra is beválik :-)

Amúgy én is úgy szárítom a hajam, ahogy ott le van írva és nekem semmi ilyen problémám nincs.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__bor-es-hajap..

2015. szept. 8. 10:49
 2/10 anonim ***** válasza:
28%

A gyakori hajmosástól nem lesz zsíros a haj. Ez egy tévhit.

Heti kétszeri mosás elég kevés, főleg ha városban laksz, por, szmog, főleg, ha még sportolsz is.

Nyugodtan moshatod hetente 3x.

Ami fontos, hogy normál hajra való sampont használj, mert a kifejezetten zsíros hajra való samponoktól csak még zsírosabb lesz. Vigyázz, hogy a balzsam, hajvégápoló olaj ne kerüljön a fejbőr közelébe. Mindig nagyon alaposan öblítsd ki a sampont és a balzsamot is.

2015. szept. 8. 11:00
 3/10 anonim ***** válasza:

Nálam se befolyásolta a mosások sűrűsége, más ismerősnél sem.

Ez genetika. A bőrödet is naponta mosod.

Teafaolajos sampont javasolt már valaki, hogy az a fertőzéseket segít lemosni róla és jobb lesz.

Én is két naponta mosom, elfogadtam.

2015. szept. 8. 12:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Varga cseppek/sampon általában nagyon jó szokott lenni. :)
2015. szept. 8. 17:09
 5/10 AnnaMio ***** válasza:

Szerintem meg az a tévhit, hogy szükséges mindennap vagy minden második nap mosni. Ha eleve száraz a haja az embernek, ez tovább szárítja, ha zsíros, akkor mivel a sampon szárítja a fejbőrt, ezért az mégtöbb faggyút kezd termelni. Ezek természetes reakciók, és a bőrápolásban is jelen vannak. Ugyanígy nem tesz jót az arcbőrödnek, ha naponta 4x megmosod szappannal, krémezés nélkül, ez is zsírosodáshoz vezethet. Egyébként vannak kutatók, akik pont azt állítják, hogy szükségtelen mindennap szappannal mosakodni. Elég a létfontosságú részeket szappanozni. Nem hiszem, hogy ti ne vettétek volna észre, hogy egy fürdés után sokkal szarazabb az ember bőre. Ezek a tisztító vegyületek (pl SLS) szárítanak,ez nem vita kérdés. Sosem volt büdös vagy koszos a hajam, mert kihagytam két napot a mosasok között, pedig Budapesten élek, amióta megszülettem. Nyáron vagy sportolás utan ha leizzadsz, akkor egyszerűen kiöblíted tiszta vízzel, nem kell rögtön a sampon, az leginkább a zsír eltávolítására való. Persze, hogy szerepet játszik a genetika is: van akinek szaraz, van akinek zsírosodásra hajlamos haja van, van aki a kettő között van. A göndör hajú emberek általában több időt kibírnak hajmosás nélkül, mint azok, akiknek egyenesek a tincseik. Viszont a hajat hozzá lehet szoktatni a ritkább mosáshoz.

Én azt ajánlom, hogy 3 naponta moss hajat, balzsamozz, hogy ne száradjon ki túlságosan,a köztes időben használj száraz sampon srayt (fújd be a töveidet, masszírozd bele, aztan fésüld ki, lehajtott fejjel). Ha szükséges tiszta vízzel vagy csalánteával öblítsd a hajad. És lehetőleg hasznalj olyan kefét, amiben vaddisznó sörte van, mert ez egyenletesen eloszlatja a természetes olajokat a fejeden.

2015. szept. 8. 17:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Nézd meg ezt a videót elmeséli hogyan szüntette meg a hajzsírosodását. https://www.youtube.com/watch?v=ES2Ym-_Y1vk Nekem is bevált, már csak heti egyszer kell mosnom, kétnaponta helyet.
2015. szept. 9. 07:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Akinek nincs ilyen.gondja, aki nem probalta,az legyen szives, ne mondja azt, hogy az idot ki lehet azzal tolni,hogy zsirosan hagyod a hajad x nappal tovabb. Ha meg be is valna: addig ne menjek emberek koze? Vagy oruljek meg attol,hogy viszket.

En moat nem furodtem napok ota, csak nosakodtam, megis szaraz a borom. Ezt a reszet is hagyhatjuk tehat....

2015. szept. 9. 08:45
 8/10 AnnaMio ***** válasza:

Ki lehet tolni, én is így csináltam. Nem kell közben zsíros hajjal mászkálni, arra van a szárazsampon vagy a hintőpor, hogy felszívja. Tökéletesen működik. Persze, van olyan hogy valakinek eleve zsírosodásra hajlamos a haja vagy száraz a bőre, de attól függetlenül a többi embernél működik. Sőt, nekem száraz a bőröm, és a hajam is, ami viszont a balzsamozástól (akkor is ha csak a végekre teszem) nagyon gyorsan zsírosodik. Mégis megoldottam mindkét problémát.

Attól még, hogy nem a szappanozástól száraz valakinek a bőre, azért sokat segíthet, ha elhagyod ezt a szokást.

2015. szept. 9. 13:53
 9/10 anonim ***** válasza:

derékig érő haj, muszáj balzsamoznom vagy sose fésülöm ki.

Edzés naponta, hajam izzad elsőnek ( fejbőröm), úgyse hagyhatom. Ha csak megszárítom, csúnya...

2015. szept. 9. 14:23
 10/10 AnnaMio ***** válasza:

Szerintem senki se mondta, hogy a balzsamozás probléma. Én az első válaszomban ki is emeltem, hogy balzsamozzon az ember. Az előbb csak annyit írtam hogy nekem a legtöbb balzsamtól zsíros lesz. Engem eddig csak az Urtica Herba csalán balzsama nem zsírosított, ami szerencsére nem drága. Nekem is volt (valami nagyon durva mennyiségű, de vékonyszálú) hosszú hajam, ami folyton gubancolódott.

Az izzadásra pedig már leírtam, hogy ki lehet öblíteni vízzel vagy csalán teával, ha a szárazsampon nem elég...

2015. szept. 9. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!