Ez nem ciki a kozmetikusnál?
Tudom, buta kérdés de komolyan érdekelne.
Szeretnék kozmetikushoz menni, mert pattanások jöttek ki rajtam. De ezek a nagyobb fajták amikben sárgás gennyes dolog van.
Na és tele van az arcom fekete mitesszerekkel.
Szóval elég ronda, szeretnék kérni valamilyen arckezelést. De úgy szégyellem magam!
Mások is vannak ilyen helyzetben, mint én? A kozmetikus nem érzi magát kényelmetlenül vagy nem találja undorítónak, hogy más pattanásait nyomkodja? És hogyan, hozzáér kézzel? Számomra ez szörnyen undorító, még a saját pattanásaimat is undorral nyomom ki, nem tudom elképzelni hogy másét kelljen.
A kozmetikus nem lesz rossz véleménnyel rólam amiért ilyen arccal megyek hozzá? Tudom, hogy ez a munkája de akkor is... még sosem voltam kozmetikusnál, tinikoromban nem volt rá szükségem.
Nyugodtan jelentkezzek be emelt fővel és kész? Nem lesz semmi ciki helyzet?
Bunkó válaszokat nem kérek, komolyan foglalkoztat a dolog.
Szia!
Nem voltam én sem soha még kozmetikusnál, nem volt még szükségem rá.
Természetesen vannak mások is ilyen helyzetben, sőt ha az megnyugtat, 3-4 FIÚ osztálytársam is el szokott járni kozmetikushoz a pattanásaik miatt. NEM CIKI!!!! egyáltalán nem! Ez csak azt mutatja, hogy foglalkozol magaddal.
Nem hiszem, hogy a kozmetikus undorítónak találná, hiszen akkor nem vállalta volna ezt a munkát. :)
Mivel nem voltam még, nem is tudom, de szerintem gumikesztyűvel csinálja.
Nem lesz rossz véleménnyel, hiszen ő is tudja, hogy nem tehetsz a pattanásaidról.
így van, ahogy írtad: nyugodtan jelentkezz be emelt fővel. nem lesz ciki. :)
Sok sikert! Hajrá!
16/L
egyetértek az előttem szólókkal,max 2 dolgot tennék még hozzá,
1,hogy én voltam ilyennel kozmetikusnál és nagyon szépen kitisztítja a bőrödet,
2,ha tényleg csúnya gennyes pattanásaid vannak,menj el bőrgyógyászhoz és ő adni fog rá vagy gyógyszert ha nagyon indokolt,vagy valami krémet amitől hiphopp elmúlik és akkor a kozmetikust is megspórolod^^
egyáltalán nem ciki. Sokan ezért járnak kozmetikushoz. És a kozmetikusnak ez a munkája,ha undorodna tőle,nem menne kozmetikusnak.
Én nem vagyok kozmetikus,de mondjuk nekem sem gusztustalan.
Én is voltam kozmetikusnál,hasonló gond miatt, szépen szakszerűen lekezelt és kész, nem volt benne semmi égő.
Nyugodtan,emelt fővel jelentkezz be, nem lesz ebben semmi ciki.
Köszönöm a válaszokat.
Annyira nem durva, hogy bőrgyógyászhoz kelljen mennem. Időszakosan jönnek csak ki a pattanások akkor pár napig tart ez és kijön vagy 5-6 vagy kicsivel több kisebb. De ha kinyomtam és fertőtlenítettem el is múlik, szóval nem olyan problémás. Inkább a sok mitesszer jelenti a gondot.
Köszi a válaszokat, akkor magabiztosan be fogok jelentkezni.
Köszi a tanácsot. De mégis hogy lehet erre vigyázni? :)
Ha még nem próbáltam honnan tudhatom, hogy allergiás vagyok-e rá...
Csatlakozom a válaszadókhoz, egyáltalán nem ciki!
Még csak tanuló kozmetikus vagyok, éppen az arctisztítás támakört egyakoroljuk, és az osztályban mindenki szeret nyomkodni :)
Az arctisztítást egyébként a bőr gondos előkészítése előzi meg (tisztítás, peelingezés, masszírozás, gőzölés), a tisztítás után pedig a bőr nyugtatása következik (maszkokkal, és/vagy gépi kezeléssel).
A nyomkodást egyszer használatos tisztítókendővel kell végezni, tehát a kozmetikus szimplán az ujjával (és főleg a körmével) nem esik neki az arcodnak :)
Ja, és a kozmetikus ez eszközeit, és a kezét is minden esetben fertőtleníti.
Nem tudom, hogy van-e kozmetikusod. Ha nincs, akkor javaslom, hogy olyat válassz, aki elsőre nagyon szimpatikus, tiszta a kozmetikája, és az sem egy utolsó szempont, hogy ajánlja valaki, akiben megbízol.
Allergiás reakció persze előfordulhat, de szerintem elég kicsi rá az esély. A narancs tényleg veszélyes lehet allergia szempontjából- nem is értem...
Én régen raktam az arcomra mandarinos, narancsos pakolást ha ez számít :DDD
Köszönöm a válaszokat. Már kiválasztottam egy kozmetikust, többen ajánlották. Még nem voltam nála, de majd szét fogok nézni. Ha nem látszik túl tisztának a hely vagy bármi probléma merül fel nyíltan meg is mondom, hogy inkább mást választok. Egyébként is le akarom beszélni vele az egészet, mielőtt az arcom közelébe engedem.
Biztos fog örülni nekem... :))
Szia!
Én 17 éves korom óta járok kozmetikushoz.Nagyon csúnya volt a bőröm.(Gennyes,gyulladt pattanások,rengeteg mitesszer...)
Nagyon rendes volt!Ajánlott nekem egy jó bőrgyógyászt is!(Addig sajnos egyik se tudott segíteni...)Felírt egy gyógyszert amit 1 évig kellett szednem,aztán szépen rendbe jött.
Úgyhogy ne aggódj,nem lesz semmi gond!:)A kozmetikus látott a te bőrödnél sokkal "érdekesebbet"is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!