Körülbelül másfél hónapja használok epilátort, szóval még nagyon kezdő vagyok. Tudnátok segíteni? (többi lent)
Mivel először rettentően fájt, így aztán most már inkább minden héten átfutok egyszer a lábamon, a hónaljamon pedig kéthetente, hogy kevesebb szőrt kelljen leszednem. A fő gondom, hogy a lábamon nagyon sok helyen van szőrbenövésem. Ez ellen lehet tenni?
Illetve leírnátok, hogy nálatok az egész epilálás hogy megy végbe? Gondolok itt arra, hogy pl. előtte/utána valamennyi idővel bekenitek e magatokat valamivel? Használtok testápolót vagy valami mást? Szoktatok vízben epilálni (olyan epilátorom van, amivel lehet) vagy sokkal jobb szárazon? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok!
Köszönöm :)
Nekem nehezebb ha vizes. A kozmetikus tippje szerint hintőport teszek az epilálandő részre előtte és utána.
Hetente epiláltam csak most tönkrement az epilátorom és nem találom a garanciát, de minél gyakrabban csinálod annál kevesebb és gyengébb szőrt szed ki így annál kevésbé fáj.
Szőrbenövés ellen a radírozást szokták ajánlani, fogsz 1 rész olajat (bármilyet, pl kókuszt, az nagyon jó) és 2 rész cukrot (kristály, nem por és a barna jobb). Leepilálsz és ezt a cuccot addig dörzsölöd amíg nem fájdul bele a kezed, aztán még egy kicsit, esetleg borotvával átfutsz rajta pár kóbor szál miatt és a következő 3 napban mindenki arcába nyomod a lábad olyan csodálatosan selymes és puha lesz :D
Epilálás előtt kell radírozni (vagy aha savas krémet használni), epilálás után pedig fertőtleníteni kell alkoholmentessel a bőrt, és alkohollal az epilátorfejet. Szerintem víz alatt jobb epilálni, de ez egyéni dolog kinek hogy jobb. Testápolót ne használj utána. Ha száraz a bőröd akkor aloe vera géllel kend be.
Ha ezek mellett is szőrbenövéseid vannak, mert van olyan is, akkor inkább ne epilálj, próbáld ki a gyantákat, cukorpasztát vagy borotvát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!