Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Segítség! Mitől lehet ez?...

Segítség! Mitől lehet ez? Ekcémás vagyok, semmilyen krém nem segít.

Figyelt kérdés

Szóval. Már régebben kiderült, hogy ekcémás vagyok. Onnan, hogy az orrom alatt kicsi piros pöttyök voltak. Elmentünk vele orvoshoz, felírt egy krémet, de attól csak mégjobban kijött. Elmentünk megint orvoshoz, és azt momdta hogy allergiás vagyok arra a krémre,(megnéztük az összetevőit, de nem nagyon tudjuk melyikre vagyok) ezért felírt egy másikat. Ami viszont segített, azonban volt egy időszak mikor már az se. Ezért felírt egy másik krémet, amire viszont nagyon dühös voltam, mert nem hogy nem segített, hanem két használat után már az orrom alatt kisebb (tényleg nagyon pici) pattanás szerűek alakultak ki. Piros volt az egész orrom alatti környék, plusz sok pattanás, amiből tudjátok az a genny vagy ilyesmi jön ki. Aztán azt már nem használtam, és visszatértem a régihez plusz használtam egy Aloe Propolis nevű krémet, ami egy csoda krém, és eltüntette, csak aztán már az se...Most nemrég vettünk egy másik propoliszos krémet, de az jóval olcsóbb is volt, meghát az se segít...És most ugyanott tartok, hogy pattanásos és piros az orrom alatt, és már utcára se akarok kimenni, mert nagyon feltűnő...mindenkinek az az első kérdése, hogy miért ilyen piros az orrom alatt :(...Már rengeteg krémet kipróbáltam, még ilyen otthoni praktikákat is, hogy méz, só, stb.,de semmi nem segít...Azt vettem még észre, hogy csak ilyen beborult, rossz időben jön ki. Anyukám azt mondta, hogy majd a napsütés segít rajta, de nyaralásnál sem történt semmi.

Ha valakinek van valami ötelete, vagy szintén ekcémás, attól szívesen várom a válaszokat, mert már elszomorító, hogy úgy nézek ki mint akinek piros bajsza van :(

2015. júl. 9. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, krémet nem tudok ajánlani. Viszont én egy időben nagyon durván ekcémás voltam, és nem tudtuk, mire. Akkor az segített, hogy csináltunk egy egy-hetes nagytakarítást, amikor mindent kimostunk, szőrtelenítettünk (a macska miatt), átgőzöltünk. Azóta folyton rendben tartjuk a házat, és csak párszor jött ki az ekcémám. Van mégegy tippem is; anyukám a cukor miatt volt ekcémás. Amióta csak kevés cukrot eszik, nem jött ki az ekcémája sokszor. Nem tudom, lehet, nálad egyik módszer sem válik be, de egy próbát megér. :)
2015. júl. 9. 12:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy ekcémád van. Az száraz bőrrel és viszketéssel párosul. Ha pattanásos és gennyes akkor lehet más is van a dologban.

A leírtakból én inkább herpeszre tippelnék.

Nem tudom ismered-e az aktív balzsam nevű krémet. ( [link]

Nekem ekcémán, herpeszen, pattanáson, száraz bőrön már segített.

Kicsit húzós az ára (4700) de megéri, ebben biztos vagyok.

2015. júl. 9. 15:10
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

Második válaszolónak: még nem hallottam a krémről, de majd még utána nézek :)

2015. júl. 9. 16:53
 4/5 anonim ***** válasza:
A shea vajat ajánlom, jó az ekcémás területekre, és semmilyen vegyi anyag nincs benne. Csak maga a shea vaj. Egyébként meg bárhová használhatod a testeden, mert nem nem tömíti el a pólusokat, tehát száraz bőrre vagy akár pattanásra is kenheted, és bőrregeneráló hatása van. Nedves bőrre kell egy picit kenni, hogy jobban beszívja a bőröd.
2015. júl. 9. 20:51
 5/5 anonim ***** válasza:

az arcodat mivel mosod?

mert ha nem megfelelő cuccal, akkor irritálja a bőrt, és soha nem tűnik el. illat-illóolaj-alkohol-szulfátmentes arclemosó kell, mint pl. balea ultra sensitive arclemosó gél.

valamint a fogkrémed milyen? fluoridos?

barátnőmnek volt ekcémája, a szája körül. a doki szerint a száj körüli ekcéma igazából perioralis dermatitis, és a fluoridos fogkrém okozza. ha leváltják fluorid mentesre, elmúlik. barátnőm ezt tette, el is múltak a panaszai.

érdemes kipróbálnod, hátha neked is ez a gond.

2015. júl. 10. 04:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!