Mit tegyek ha száraz a hajam? Milyen ápoló szereket ajánlotok?
Hát nem tudom hogy állsz anyagilag, de elmehetsz egy puccos szalonba méregdrágán bikasperma pakolást kérni a hajadra, az szépen rendbe teszi és erősíti a hajtövet.
Másik módszer még a vitaminok szedése, vagy egyél sok gyümölcsöt abban is sok van, ezek frissítik a haj szerkezetét.
Amúgy nem tudom hányszor mosol hajat egy héten de lehet azért száraz mert naponta csinálod. Nem kell naponta megmosni elég minden második nap, mert ez is kiszáríthatja.
- Kallos Latte tejproteines hajpakolás (ezt 100 Ft-os boltban, vagy fodrászkellékesben is meg tudod venni). Kis tégely 330 Ft, nagyobb 1 L tégely kb 800 Ft. Érdemes min30 percet vagy akár 1 órát fenn hagyni.
- samponból nagyon jól selymesít: Loreal Elseve (élénk piros a tégelye) festett hajra való sampon és balzsam.
- azon kívül , amit otthon találsz. Hajmosás előtt felrakható hajpakolások: olíva olaj, kókusz olaj, normál vaj (nekem ez vált be a legjobban rákenem a hajam végére 1 órát rajta hagyom, aztán sampon/balzsam)
-, patikából: ricinus olaj,
- lehet még extra hajpakolás:
Száraz és töredezett hajra a tojás a legjobb gyógyírt. Keverj össze alaposan 3 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál mézzel és egy tojássárgájával. Vidd fel az így kapott keveréket a fejbőrödre és haj teljes hosszára majd várj legalább 30 percet ez zuhanysapka alatt, mielőtt megmosnád a hajad egy kíméletes tisztító samponnal.
- Természetes, mézes-tejszínes hajpakolás töredezett hajra
A haj töredezésének megelőzésére és kezelésére egyaránt bevetheted a tejalapú, házi pakolásokat. Verj habot pár evőkanál tejszínből. Adj hozzá egy evőkanál mézet és frissen mosott hajra vidd fel a keveréket. Hagyd hatni 15-20 percen keresztül majd samponozd át újra a tincseid.
- hasonló:
hajmosások előtt masszírozz a hajadba extra szűz olívaolajat. Keverhetsz hozzá tojássárgáját, natúr joghurtot és mézet is.
Olívaolaj helyett használhatsz szűz kókuszolajat, mandulaolajat vagy argánolajat is.
- harmadik verzió:
Vagy esetleg tojásos pakolást próbálj meg. Felversz egy tojást és a hajadra kened :P Van aki tesz bele kakaót, mert sok benne a tápanyag
-étkezés is fontos:
gondoskodj a megfelelő és helyes étkezésről és add meg a hajadnak a szükséges vitaminokat, akár étrendkiegészítők formájában is. A biotin és folsav elengedhetetlen ha egészséges, erős és csillogó fürtöket szeretnél, ezért fogyassz minél több leveles zöldséget, barna rizst, szójababot és dióféléket is.
- ezt az utóbbit még nem próbáltam, de hátha:
Ha a töredezés mellett rakoncátlan, száraz és fénytelen tincsekkel is küzdesz, akkor mindenképp próbáld ki a következő, hajban hagyható pakolást, amely minden problémától megszabadít. Oldj fel 2 evőkanál mézet 1 liter vízben és öblítsd át a hajad az egyveleggel a szokásos hajbalzsamod használata után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!