Mit tudtok a hennáról mint hajfesék?
Nem kell megvárni amíg lenő. 3 hónapot kell várni ha vegyszeresen festetted és hennázni akarsz és fordítva is. A lenövés nem ronda, természetesnek hat. Tőlem mindig megkérdezik, hogy direkt olyan-e, vagy hogy be van-e egyáltalán festve.
Nincsenek árnyalatai, az igazi henna vörös, és az eredmény a te hajadtól függ, hogy mennyi időt hagyod rajta, meg esetleg keverhetsz hozzá más természetes anyagokat.
Nem roncsolja a hajat, pont ez a henna lényege. Természetes anyag.
"3 hónapot kell várni ha vegyszeresen festetted és hennázni akarsz és fordítva is."
Ja, de a hennázott részt sokkal kevésbé fogja be a festék.
Amikor én hennáztam a hajam, kimosódott és újra tudtam festeni, anyum is így csinálja.
Ennek a márkának: [link] több színe is van, az erőssége attól függ meddig hagyod benne a festéket - egyszer 4 órán át rajta hagytam, akkor volt egyedül olyan, hogy látszott a lenövés, de nagyon szépen fakul.
Az illata nagyon jó.
Ha henna port használsz, azt citromlével kell elkeverni és úgy felkenni, ha jól emlékszem. Nénikém ezt csinálja és az ő haja is gyönyörű.
Hobbiboltokban láttam már port. A festéket mi a bioboltban vesszük.
Köszi mindenkitől a szuper tanácsot :)
Kellett is, és föl is használtam mindet. tegnapelött mentem venni Henna port. Noir-t azt hiszem.
Mivel eredetileg is sötét árnyalata van a hajamnak, nem vettem észre rajta nagyobb változást. De imádom a mostani színét és az "álagát" is.
Sötétebb lett, majdnem fekete, fényben vöröses utóárnyalatokkal. És elmondhatatlanul sejmessé, csillogóvá vált a hajam, és kevésbé zsírosodik.
Ez bevált úgy látom. És fogom még használni sokszor.:)
Eddig bármit próbáltam...a pakolásoknál kezdve, a spray-ken keresztül egészen az összes luxus érzetet ígérő samponig , minden sődött mondott.
De ez egy csoda. Aki eddig bizonytalan volt hennával szemben, annak üzenem hogy ez valami fantasztikusan király.:)
A Venita hajfesték nem igazi henna, hanem ugyanolyan kémiai hajfesték, mint a többi, csak van benne egy kevés henna is. Szóval ugyanolyan roncsoló, mint a normál festékek. Ha hennát szeretnél, inkább olyat vegyél, amiben csak a henna növény, vagy más növények vannak (pl. indigó, dió, kurkuma stb.) az nem károsítja a hajat.
A henna növény vörös színű, és nem lehet vele az eredeti hajszínen világosítani. A hajszálak felületére tapad rá, nem szívja ki a hajszínt, de nem lehet egyszerűen kimosni a hajból, mint egy színezőt. Nekem egy éve nem volt festve, mégis tök vörös még a lenőtt rész, csak nem annyira intenzív mint frissen festve.
Venitában nincs ammónia, szóval közel sem olyan rossz mint a többi hajfesték. (Nem beszélve arról, hogy nem szőkítjük a hajunk előtte.)
A szőke árnyalatokon én is röhögtem.
Tudom, hogy nem igazi henna, csak anyumnak bevált ezért írtam. (A haja is sokkal egészségesebb amióta ezzel festi más hajfesték helyett és nagyon természetes színe van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!