Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Felnőttek, szülők! Miért...

Felnőttek, szülők! Miért ellenzitek a színes hajat?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok, NEM szeretnék színes hajat, és nem is felháborodásból kérdezem, amiért a szüleim nem engedték meg. viszont érdekelne, hogy a felnőttek miért ellenzik ennyire?

ha valaki pár árnyalattal világosabbra szeretné festeni a haját mindenki dicséri, senki nem hozza fel, hogy roncsolja a hajat. viszont ha valaki színesre illetve feketére szeretné egyből leszólják, kiakadnak a szülei és azzal állnak ki ellene, hogy roncsolja a haját a festék. ha valaki befesti a haját szőkére az stílusos, ha viszont színesre az borzalmas. ha egy festett hidrogén szőke hajszín nem kirívó egy tizenévesnél, a rózsaszín, a kék, vagy bármilyen "természetellenes" szín miért az?

2015. jún. 13. 16:45
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Van 1-2 iskola ahol nevetségesen komolyan vesznek ilyen dolgokat... szerintem ezért is
2015. jún. 13. 16:51
 2/6 anonim ***** válasza:
48%
Ha lesz lányom én nem fogom ellenezni neki, de csakis azután csinálhatja, miután elballagott általános iskolából.
2015. jún. 13. 16:51
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem azért, mert a rikító színek nagyon feltűnőek és természetellenesek, automatikusan odavonzzák a tekintetet, és a szülő nem akarja, hogy a 14-15-16 éves gyerekét körbeállja néhány bunkó, akiknek természetesen csak csapatostul nagy az arcuk és jól elverjék vagy megtépjék az utcán.
2015. jún. 13. 17:10
 4/6 anonim ***** válasza:
3-assal egyetértek, nekem sokáig volt kék hajam, és emiatt sokan belém is kötöttek. Mondjuk eléggé roncsol is, mert ehhez is szőkíteni kell a hajat+ még hetente festeni is mert annyi idő alatt félig kikopik és úgy már igénytelenül ronda. Nem olcsó dolog, szerintem ezért is ellenzik.
2015. jún. 13. 17:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Annak valóban érdemes utánajárni, hogy az adott iskola mennyire veszi komolyan az ilyesmit, de szerintem inkább tinikorában próbálja ki az ember egyszer. Néha 20, 30, sőt akár 50 fölött is rájön az emberekre sz őrület hogy színes hajat akarnak. Egy felnőtt embertől sokkal gázabb szerintem.
2015. jún. 13. 23:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért ellenzik a felnőttek, mert ők tisztában vannak vele, hogy a hajfesték vegyszer, ami árthat. Nem vizsgálták még, hogy milyen hatása van a fejlődő szervezetre (embereken tutira nem), de ez nem jelenti azt, hogy akkor nem is árt. Felnőtteknél is vannak komoly, akár halállal végződő allergiás reakciók, gyereknél senki nem mer kísérletezni...
2015. jún. 14. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!