Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szolárium pótolja a D-vitamint...

Szolárium pótolja a D-vitamint? És nem egészségtelenebb mint a napozás?

Figyelt kérdés
A napozás tényleg káros?
2015. jún. 12. 21:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A szolárium és a nap is jó d-vitamin forrás.

A szolárium és a nap is káros akkor, ha felelőtlenül használjuk fel.

Ez a kettő TÉNY.

Nem hiszem, hogy számottevően károsabb lenne a szolárium, én szeretek barna lenni, mindkettőt használom szívesen.:)

2015. jún. 13. 17:35
 12/15 anonim ***** válasza:

10, minél jobb fényvédelemről gondoskodott valaki, annál kevesebb UV jut a bőrébe, annál kevésbé termelődik D-vitamin.

(forrás továbbra is a SOTE, nekik hiszek a legjobban - persze, mint minden állításnak a témában, ennek is felbukkan az ellenkezője is ilyen-olyan oldalakon... kész káosz, ami a médiában van :( )

2015. jún. 13. 17:56
 13/15 anonim ***** válasza:
12, hát ja, én sem tudom, mi az igazság, mert sok bőrgyógyásztól meg az olvastam, hogy ugyanúgy hasznosul a d-vitamin naptejjel is. inkább szedek kapcszulát, az a tuti. : D
2015. jún. 13. 19:02
 14/15 anonim ***** válasza:

na találtam végre egy jó oldalt.

kérdezőnek:

"A szoliban nem termelődik D-vitamin, mivel 95-97%-ban UVA sugárzás van benne, a D-vitamin meg csak UVB sugárzástól termelődik."

"A fényvédő tényleg megakadályozza a D-vitamin termelést?

Részben igen. De még egy 50 faktoros sem 100%-ot szűr ki, és amúgy sosem kenünk fel olyan sokat, ami az elvi védelmet megadná, így akkor is termelődik D-vitamin, ha bekentünk magunkat naptejjel. Más kérdés, hogy D-vitamint ettől függetlenül is érdemes szedni. Mivel nálunk ősztől tavaszig nem süt a nap, tavaszra garantáltan mindenki D-vitamin hiányos nálunk. Ma már kisbabáknak is írnak fel D-vitamint, Vigantol cseppet. Felíratni felnőtteknek is érdemes, mert sokkal olcsóbb a vényköteles D-vitamin."

2015. jún. 15. 20:11
 15/15 anonim válasza:
1éve szoláriumozok. (Kiwisun Bioszolárium) Egyáltalán nem ad ronda színt, sőt. Télen megkérdezte tőlem ismerősöm, hogy mitől vagyok ilyen barna, mert szoliban nem lehet ennyire jó színem...természetesen a mértékletesség nagyon fontos. Voltam strandon, ahol azonnal megpirult az arcom, míg szoliban nem.
2015. jún. 16. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!