Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Napozás, szolárium vagy...

Napozás, szolárium vagy önbarnító a legegészségesebb?

Figyelt kérdés

Napozástól szolitól félek, mert káros.

Meg a napozástól csak leégek, és nem is barnulok be

Az önbarnító megoldás lehet erre?

2015. jún. 4. 11:20
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
A napozás nem káros, csak okosan kell csinálni. Az önbarnító káros. Már ha belegondolsz: mesterségesen előállított, kémiai anyag barnítja be a bőrödet..
2015. jún. 4. 11:44
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Elég vicces az első komment... az önbarnító egyáltalán nem káros. A hatóanyaga a dihidroxi-aceton, ami csak a bőr legfelső rétegeit festi meg, de mivel ezek a sejtek folyamatosan cserélődnek, lekopik velük, ezért kell az önbarnítót rendszeresen használni.

Ellenben a szoli nagyon is káros, öregíti a bőrt és bőrrákot okozhat, még jobban is, mint a napozás, ha nem megfelelő faktorszámú fényvédőt használsz.

Úgyhogy szerintem mind közül az önbarnító a legjobb választás, főleg ha hófehér bőröd van

2015. jún. 4. 12:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Önbarnító a legkevésbé káros.

A szoli pedig a legkárosabb.

Napozni lehet, de ésszel, pl. nem dél környékén és csak megfelelő naptej használatával szabad. Akkor nem égnél le...

2015. jún. 4. 12:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyes nagyon okos volt. :D Önbarnítő nem káros.
2015. jún. 4. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Kettes nagyon vicces, nem megfelelo faktorszamu szolikrem nincs.. :) az sima krem, nincs benne fenyvedo.

En tejfeher boru vagyok, a nyarra ugy keszulok hogy szolizok keveset, heti egyszer. A parom is hasonlóképp jar el. Utana mar nem szolizunk, marad a napocska, es a fenyvedo :)

2015. jún. 4. 15:56
 6/7 anonim ***** válasza:
5-ös, lehet, hogy kicsit rosszul fogalmaztam, de úgy értettem, hogy a napozás is káros, ha nem megfelelő faktorszámú napozókrémet használunk... nem a szolikrémre gondoltam.
2015. jún. 4. 16:18
 7/7 anonim ***** válasza:

az önbarnítás a legegészségesebb, bőrgyógyik szerint is, csak nehéz szépen megcsinálni, de bele lehet tanulni.

a szoli a legrosszabb, a napozás fényvédővel elmegy, de ha jó egy fényvédő, akkor viszont nem barnulunk. : D

2015. jún. 4. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!