Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Valaki elolvasná a hajas...

Valaki elolvasná a hajas sztorimat? Teljesen kétségbe vagyok esve. (Hosszú)

Figyelt kérdés
2010 őszén döntöttem el, hogy megnövesztem hosszúra, egészségesre, dúsra a hajam, de nem hittem első nekifutásra, hogy ilyen kemény dió lesz. Ezelőtt a döntésem előtt volt a nagy hajvasalós korszak és két évig naponta kétszer vasaltam a hajam. Az első dolgom az volt, hogy lenövesztem az agyontört hajamat és a lépcsőzetes hajvágásból elérem az egyenhosszúságú formát, tudjátok, amikor minden egyes tincsem egy síkban végződik. Ezt az állapotot már két éve elértem. Azt hittem még 2010-ben, hogy 2012-re már tökéletes loboncom lesz. Ennek ellenére 2015 közepét írjuk és még mindig alig léptem előre. A hajhosszban semmi jelentős változás nem történt, maximum öt centivel lett hosszabb, de jövőhéten megyek fodrászhoz, szóval annak is búcsút inthetek. Mindenféle olajat, hajszeszt, hennaport, drága sampont kipróbáltam, de amit felül a töveknél nőtt a hajam, ott abban a pillanatban alul meg eltöredezett. Mivel nem éri hőhatás a hajam, négy éve nem is hajszárítózom, kénytelen voltam belegondolni, hogy ha nem a hő a töredezés oka, akkor vajon mi. Sajnos nem nagyon tudok másra gondolni, csak arra, hogy 6-7 havonta az ammóniamentes hajszínezésre és a kétnaponta való hajmosásra is nagyon érzékeny a hajam. Más lányismerőseim állandóan kínozzák a hajukat, nekik mégis szép, mégis nő, de az enyémet tényleg csak a hajmosás és a ritka hajfestés éri, el kell fogadnom, hogy nekem az átlagnál kevésbé ellenállóbbak a hajszálaim. Végső elkeseredésemben kitaláltam, hogy itt a nyár, hetente egyszer fogok hajat mosni a minden másnapi hajmosás helyett házi kecsketejes szappannal és ecettel öblítem, és a hajvégeket minden reggel bekenem kókuszolajjal. A természetes hajszínemet pedig lenövesztem, amúgy decemberben volt az utolsó festés. Szerintetek sikerülhet? Előfordulhat, hogy a fentiek teszik tönkre a hajam állandóan és ha kiiktatom ezeket, akkor végre elérhetem a hőn áhított hosszú hajat? Most már tényleg ez a lehető legkíméletesebb hajápolás, amit el tudok képzelni. Ha ennek ellenére törik akkor végképp nem tudom, hogy mit kezdjek magammal és lemondok az álmomról. Még mit tehetnék a hajamért? Megnőhet úgy, ha folyamatosan vágatok a végéből? Most félévente vagy még ritkábban járok fodrászhoz, mert minden egyes levágott centit sajnálok. Nem tudom, hogy ha meg akarom növeszteni, akkor szerencsés-e folyamatosan vágatni.

2015. máj. 9. 12:42
 1/7 anonim ***** válasza:
a hajszálaknak van egy élethosszuk, enért a hajad nem is tudna a végtelenségig nőni, szóval lehet elérte a végleges hosszát, vagy a szálakat nem bírják a hajhagymák tartani
2015. máj. 9. 12:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Valóban van, egy hajszál élete amialatt a növekedési fázisban van minimum 5 év, tehát akinek nagyon rövid ideig aktívak a gyökerei, az is minimum mell alá le tudja növeszteni. Nekem valahol félúton van megrekedve a nyakam és a mellem közt. Nem beszélve arról, hogy kislányként fenékig érő hajam volt, szóval a gyökereim élettartalmára nem foghatom.
2015. máj. 9. 13:03
 3/7 anonim ***** válasza:
de lehet nagyon csinos és szép egy rövidebb frizura is, ha 2010-2015 között nem sikerült drasztikus változást elérni akkor, csak idő és pénz pazarlás (szerintem)
2015. máj. 9. 13:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Azért kislányként alacsonyabb voltál, ami akkor a fenekedig ért, az most jóval rövidebb, ha leméred centivel. :D Arról nem beszélve, hogy az volt a fénykorod, akkor fejlődik legjobban és gyorsabban az ember. És ha lassan nő a hajad, ráadásul gyenge, töredezésre hajlamos, akkor lehet tényleg ennyi a maximum.

Plusz szép és jó, hogy kívülről magadra kensz kismillió vackot - ami egyébként nem kifejezetten jó dolog, a kevesebb több, hidd el. De belülről biztos minden rendben? Egészséges az életmódod? Megkapja a szervezeted a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, folyadékot, stb? Nincs valami kezeletlen betegséged? Mert akárhogy mossák az agyad a reklámokkal, a szépség tényleg belülről fakad - na nem átvitt értelemben.

Egyébként inkább vágasd vissza a hajad. Inkább legyen rövid és egészséges, sokkal szebb. És a fodrásszal sem kell csínján bánni, ha egy kevés töredezett rész is marad, az elkezd majd a hossza felé tovább töredezni. Szóval vágasd le az összeset, amit muszáj, esetleg próbáld ki a melegollós vágást, elvileg jó ilyen problémákra.

És szerezz egy normális hajkefét, mert az is sokat számíthat. A műanyagokat hanyagold lehetőleg.

2015. máj. 9. 13:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Visszanéztem a régi képeket, 10 évesen volt fenékig érő hajam és akkor voltam olyan 140 cm körül, most meg teljesen kifejlődve vagyok 163 cm, ez azt jelenti, hogy a felsőtestem nőhetett olyan 10-11 centit, de akárhogy számolom, a mostani és az aközötti hajam között minimum ennek a háromszorosa van. Régebben szedtem biotint, ami ugye az a vitamin, ami a haj- és körömnövekedést serkenti, sajnos elkezdtem más helyeken is szőrösödni tőle, szóval azt abbahagytam. Nem tudom, hogy hajügyileg segített-e, mert csak 3 hónapig szedtem. A táplálkozásom szerintem kiegyensúlyozott, főleg, hogy e területen tanulok és a fittnesz világában is benne vagyok. Sajnos pár éve találtak rajtam rákos anyajegyet, de annak az oka, hogy sokszor leégtem és azóta már gyógyultnak nyilvánítottak. A fésűm pedig disznósörtés, nem műanyag.
2015. máj. 9. 13:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Húha,első tanácsom az lenne,hogy hanyagoljuk azt az ecetet,mert az is roncsolhatja a hajad.Próbáltad már a Bánfi sampont?Van hozzá hajszesz is,és szerintem nagyon jó:)

A festésről mindenképpen jó,hogy leálltál,mert az is szörnyen roncsol.

Az nem tudom,hogy mennyire jó ötlet,hogy nem szárítasz hajat,mert a hajhagymák könnyen megfázhatnak(észre se veszed),és az is okozhat hajhullást.Szerintem egyenlőre érdemes lenne,egy rövidebb fazonra váltani,esetleg begöndöríteni(hajcsavaróval,esetleg befonni estére)úgy dúsabbnak tűnik,és rengeteg vitamint egyél(jobb fajta multivitamin,amiben minden van+sok zöldség gyümölcs:)

Sok szerencsét:)

2015. máj. 9. 14:40
 7/7 anonim válasza:

Kuzdottem hasonlo problemaval. Nekunk a csaladban mindenkinek nagyon eros es dus haja van, nekem is az volt (szerencsere mar jelenleg is az). Viszont a hajvasalos oruletbe en is belefutottam, es sajnos azt ertem el vele h a toredezes miatt semmit sem nott a hajam, de meg hullot is, igy egeszen ritka lett. Mondjuk en festettem is, feketere, ami koztudottan nagyo roncsolja a hajat.

Meguntam es panikba is estem, hogy egyre csutkább a hajam, es ez az onbizalmam rovasara ment. Sajnos az egyenes es a sotet haj a maniam igy a vasalasrol es festesrol nem tudtam lemomdani. De nem fekete szinuvel festem, hanem sotet barnaval vagy etcsoki szinuvel, mivel az nem olyan agressziv. Es amik nekem nagyon bevalltak es lassan,3 eve mast nem is hasznalok, azok a kallos termekek. Sampon, pakolás, hajápoló olaj. NAGYON erosen ajanlom oket egyreszt a borzaszto kedvezo arukert, masreszt a hatekonysagukert. Illetve masfel havonta egeszsegugyi vagasra jarok, egy baratnomhoz, ami azert fontos, mert egy idegen fodrasz hajlamos lenne soksok centit vagni a hajambol, es nagyon fontos, hogy epphogy egy piciket kell csak a vegebol levagni. Ujbol gyonyoru, egeszseges, hosszu es fus hajam van, es imadom. Egy nőnek az egeszseges hosszu haj a legfontosabb tartozeka! ;) kallost kallost kallost !!!

2015. máj. 10. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!