Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Borotválkozás után mindig...

Borotválkozás után mindig vörös az arcom. Hogy védekezhetnék ellene?

Figyelt kérdés
2 naponta kell borotválkoznom. Mindig jóminőségű pengét használok, sőt pár éve már hidrofil nonionnal borotválkozom, ami sokkal jobb,mint a borotvahab,mégis számomra a borotválkozás egy borzalom. Nem is az a baj,hogy húzza, hanem, hogy utána vörös lesz az arcom. Hintőport szoktam használni, az kicsit eltakarja.De egyébként mindig vöröses marad, ha másnap felkelek. tehát sosem tűnik el,csak ha sokáig nem borotválkozom. A kozmetikus szerint extrem érzékeny a bőröm. Ha valami tippel tudnátok szolgálni,azt megköszönném Akármilyen tipp. Hogy oldható meg, hogy ritkábban borotválkozzak. Vagy valami borotválkozás utána csillapító. Tényleg,bármilyen tippre vevő vagyok. Köszönöm

2015. máj. 5. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem ártana borotválkozás után arcszesz, vagy valami arcbalzsam...
2015. máj. 5. 21:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha most felsorolnám,hogy mi mindent próbáltam már,akkor egy darabig itt kellene ülnöm. :)
2015. máj. 5. 21:07
 3/5 anonim ***** válasza:

arcszesz nem feltétlen jó, mert igaz, hogy fertőtlenít, de az érzékeny bőr pont pirodással válaszol az alkoholra.

az aloe géleket javaslom. rossmannban kapható, az alveola márkájú gél és spray változatban is van. 1000-1500 ft között van.

amit érdemes kipróbálnod, az a benton aloe bha tonik. ebben sok az aloe, és van benne 0,5% szalicilsav (bha), ami szintén nagyon jó nyugtató, gyulladásgátló és antibakteriális hatású. nincs benne alkohol vagy illatanyag, ami irritálná a bőrödet. ez amúgy egy koreai kozmetikum, én is használom, ebayen ingyen szállítással rendelhető, tasakos és kis üveges minták is kaphatóak. vélemények:

[link]

a holika holika aloe 99% gél is nagyon jó, ez is koreai és szintén ebayen kapható. vélemények:

[link]

ez pedig egy kicsit komolyabb cucc, sok mindenre használható, vörösödésre is. viszont ezt csak úgy szabad használni, ha nappalra fényvédő krémet kensz fel, mert ebben több a szalicilsav, ami miatt érzékeny lesz a bőr a napsugárzásra. nekem is van ilyen, csak nem men felirattal, imádom. minta is kapható:

[link]

2015. máj. 5. 22:43
 4/5 A kérdező kommentje:
Pontosan ilyen választ vártam. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet és a fáradságodat. Ki fogom őket próbálni. :)
2015. máj. 5. 23:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Alkoholmentes aftershave-t próbáltál már? Vagy valami színtelen alkoholmentes bőrfertőtlenítőt patikából?
2015. máj. 6. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!