Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ez csak tini kori probléma?...

Ez csak tini kori probléma? Esetleg később tényleg "kinövöm? "

Figyelt kérdés
Másfél hónap múlva 16 éves leszek de már 12 éves korom óta pattanásos és miteszeres vagyok , van amikor nagyon meg van amikor csak pár . Az arcomon csak az orrom ami zsíros . Nem szoktam nyomkodni mert akkor vörösebb lesz és csúnyább és azt mondták nekem ,hogy lesz több akkor ,nyáron nagyjából eltűnnek de október végére kezdenek újra kijönni, még az a problémám ,ha melegem van ha fázok ha pont jó a hőmérséklet nagyon izzadom , azt mondták ezt is ki növöm . Szóval akkor ezt kinőhetem vagy ha már lassan 4 éve ilyen akkor ezután is ez lesz? 15/F

2015. ápr. 4. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez a kamaszkorral jár sajnos.
2015. ápr. 4. 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:
A kamaszkorral jár, de ha mondjuk egészségtelenül étkezel, cigizel, alkoholt iszol akkor amiatt is lehet. Na meg reggel-este arcmosás meglegyen. Mondjuk teafás szappannal.
2015. ápr. 4. 11:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :) Nem cigarettázom mivel sportolok, alkoholt meg max hétvégente egy sört iszok a haverokkal , attól is lehet ez mert keveset iszom?
2015. ápr. 4. 11:52
 4/9 supra01 ***** válasza:

Szia!

Sok függ a génektől is, hogy mit örököltél.

A legjobb lenne, ha elmennél egy esetleg több bőrgyógyászhoz, hogy mit javasolnak.

Ami fontos, a tisztálkodás, a sok folyadék fogyasztása, a megfelelő étkezés. Ki kell tapasztalni, hogy milyen ételektől jön ki jobban a pattanásod. Mit sportolsz és mennyit?

2015. ápr. 4. 12:52
 5/9 A kérdező kommentje:
Testépítek heti 3x 2-2:30 órát , és amikor jó idő van futok , keveset iszok napi nagyon maximum 1.5 litret ez is csak edzés napokon .
2015. ápr. 4. 13:52
 6/9 supra01 ***** válasza:

Akkor elvileg kiizzadod magad rendesen, nem itt kell keresni a hibát.

Ha tudsz min. ennyit igyál minden nap.

Nézd meg az étkezésed, lehet, hogy sok zsírosat eszel.

És a bőrgyógyászt is érdemes felkeresni!

De persze magától is elmúlhat pár év alatt, de jobb, ha szakember ad tanácsot.

2015. ápr. 4. 13:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Megpróbálnék rendesen étkezni csak falun élek, disznóvágás stb elég sok zsíros kaja kerül az asztalra de megpróbálok szelektálni :) köszönöm szépen a segítséged
2015. ápr. 4. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:

nekem 16 körül kezdődtek a problémáim, aztán a tinikor végével sem nőttem ki. a pattanások eltüntetésében bőrgyógyász segített, 4 éve nem jött vissza a probléma, de legutóbb fogászati probléma miatt lettem megint full pattanás, de így az is megoldódott.

az izzadás még mindig durva, pedig már 25 leszek. nekem egyedül az exodor dezodor vált be erre a célra.

2015. ápr. 4. 15:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Én 36 éves vagyok és még mindig küzdök a mitesszerekkel, zsiros börrel, zsiros hajjal. A családban senkinek nincs ilyen problémája, nem öröklött. Hosszú évtizedek alatt rájöttem, hogy ez nem táplálkozási hiba, nem öröklött, hanem egy fertözés. A coli baktérium okozza a zsiros bört és a zsiros hajat is. Az arcomat Anaconda Antiszeptikus tonikkal (300 ml 1950 FT) kezelem reggel és este és 20 év után teljesen felszivódtak a mitesszerek az orromban,fogynak a pattanások és nem zsirosodik az arcböröm sem!!!!!!!!! A hajamra antibakteriális hajszeszt használok, és 1-2 nap helyett 3-4 naponta kell csak hajat mosnom.Még az elején vagyok a kezelésnek, de látványos javulás tapasztalható. Tehát baktériumos fertözés ellen küzdjetek ti is!
2015. ápr. 7. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!