Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A bőrgyógyász segít ezen?

A bőrgyógyász segít ezen?

Figyelt kérdés
13 éves korom óta vagyok pattanásos de sosem volt durva, csak egy két kisebb pattanásom volt, viszont most 18 évesen elkezdtem nagyon pattanásos lenni. Sosem volt még ennyi és ilyen gyulladt pattanásom. A bőrgyógyász által felírt krémet segítenének a problémámon?
2015. márc. 24. 19:07
 1/6 A kérdező kommentje:
Ha nem akkor mit tudnék tenni?
2015. márc. 24. 19:07
 2/6 anonim ***** válasza:
változtass a táplálkozási szokásaidon, lehet ott van a probléma :) esetleg sok édesség, olajos magvak, chips, gyorskaja, satöbbi, ezek mind rontanak a bőröd állapotán. szedhetsz cinket, az segít a bőrön, és radírozd le hetente. ha annyira durva az arcod, akkor menj el laborba, lehet ott lesz valami probléma. amúgy igen, ha jó a bőrgyógyász, akkor az általa felírt krém segíthet :)
2015. márc. 24. 19:43
 3/6 A kérdező kommentje:
jajj nagyon köszönöm :)
2015. márc. 24. 20:14
 4/6 anonim ***** válasza:

igen, a bőrgyógyászos krém segíthet. de előfordulhat, hogy a kajálástól van, vagy van egy rossz fogad. én pl. a tejtől pattogok ki. sőt, akár egy póruseltömítő kozmetikumtól is kijöhetnek.

egy gyengéd, gyulladáscsökkentő arcápolási rutin is segíthet. : )

arclemosó: illat-alkohol-sls mentes, pl. balea ultra sensitive waschgel, vagy babylove ultra sensitive waschlotion

pattanásokra: akneroxid 5 krém

nappalra: minimum 30-as alkohol-illatmentes nem komedogén fényvédő krém

éjszakára (nem muszáj): illat-alkohol-nem komedogén hidratáló, pl. balea ultra sensitive arckrémek

nagyon jót tesz a bőrnek az otthoni kémiai hámlasztás. én 2%-os bha hámlasztót használok mitesszerek, pattanások ellen, alig jön ki azóta pattim. 8%-os aha hámlasztót pedig a pattik után maradt piros foltok eltüntetésére. a paula's choice márkát ajánlom.

de első körben irány az orvos. : )

2015. márc. 25. 00:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen tuti a hormonok miatt van (meg egyébként is legtöbbször azok okozzák, és nem feltétlen kell, hogy hormonzavaros legyen az ember hozzá). Kozmetikumok meg kaják nem okoznak durva, állandó pattanásokat.

Mindenképp menj el bőrgyógyászhoz. Én is többször voltam, sajnos a krémek mindig csak átmeneti megoldást jelentettek. Most elmentem magán úton, gyógyszert írtak fel (isotretinoin), mikor elkezdtem szedni 4 hónapja, utána egy hét múlva még 1 db pattanás kijött, de azóta SEMMI. Nagyon szépen helyrejött a bőröm, a hegek elhalványodtak. Előtte nagyon zsíros volt a bőröm, a hajam is, 2 naponta mostam, most sosem zsírosodik egyik sem.

[link]

Próbálj ki krémeket, vagy amit ajánl a bőrgyógyász, de ez a legtutibb.

2015. márc. 25. 10:29
 6/6 anonim ***** válasza:
azt, hogy a kaja és a kozmetikum nem okoz állandó pattanásokat, cáfolnám, a saját tapasztalataim alapján.
2015. márc. 25. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!