Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Az aknét gyógyszerrel vagy...

Az aknét gyógyszerrel vagy kezelésekkel kezeltessem?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, még mindig nem igazán akarnak elmúlni a pattanásaim, de már ahhoz képest sokkal jobb mint ami volt.

Menstruáció előtt szoktak kijönni nagyobbak és súlyosabbak, általában heg is marad utánuk.

Hallottam, hogy a nőgyógyász tud olyan tablettát kiírni rá, ami szebbé teszi (tudom, ehhez kivizsgálás kell stb...), de elég valószínű, hogy a progeszteronnal van gond.

Viszont szimpatikusak a mindenféle hívogató arckezelések.

Nem tudom hová lenne érdemes mennem először, ugyanis hiába kezeltetem az arcom kezelésekkel ha utána újra előjönnek valamilyen (belső) oknál fogva.

Ki mit ajánl első lépésnek?

2015. febr. 18. 19:24
 1/2 anonim ***** válasza:
én egy jó bőrgyógyászt. de ha a hormonokra gyanakszol, vizsgáltasd ki azt is. : ) bár én nem ajánlanám, hogy fogamzásgátlót szedj, mert nagyon gázak a mellékhatásai. de a bőrgyógyász tud adni, ajánlani krémet, esetleg akné elleni gyógyszert is. ha "hiszel" a homeopátiában, akár olyan bőrgyógyászhoz is elmehetsz.
2015. febr. 19. 00:48
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen:) voltam bőrgyógyásznál, nem is egyszer és az ég világon semmit sem segített:(

a krémek amiket felírt drágák voltak és csak kiszárították a bőrömet, valamint amúgy sem hiszek már a krémekben, szerintem a baj "bennem" van és az okát szeretném kiküszöbölni a dolognak, nem pedig látszólagosan leszárítani az eredményét, ezért gondoltam először, hogy nőgyógyászhoz megyek aztán mondjuk kozmetikushoz ami eltünteti a hegeket.

Nem feltétlen fogamzásgátlóra gondoltam, mert az egyik ismerősömnek biztos, hogy nem azt írt fel,hanem valami mást.Fogamzásgátlót nem szednék, az biztos.

Ment a zöld kezecske azért:)) köszi

2015. febr. 19. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!