Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A levegőtől büdösödik/zsírosod...

A levegőtől büdösödik/zsírosodik a hajam, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Régen 2 naponta mostam a hajam, amíg vasalgattam rendszeresen, de amióta letettem azt a fránya hajvasalót és a hajszárítót azóta 4 naponta elég, ha mosom...vagyis eddig elég volt.

Mostanában nem tudom mitől, de 2 nap után már büdös lesz a hajam(olyan "utcai levegő" szagú), és bezsírosodik.

Tegnap volt kétnapos a hajam, elmentem egy órát sétálni kikapcsolódásképp a testvéremmel, haza értem, és nem viccelek olyan büdös volt és mára már tiszta zsír.

Ha viszont fedett helyen vagyok, például boltban, vagy másnál, akkor valamiért ez nem következik be.

Ilyenkor mit lehet tenni? Nem akarok vissza térni a kétnapos hajmosásra, mert csak a fejem tetején zsíros a haj, a többinél meg pont, hogy iszonyatosan SZÁRAZ(pedig kezelem), ezért nem akarom, hogy megint sűrűn kelljen mosni.

Hintőporozzam? Hordjak sapkát? Kapucnit? A sapkával meg az a bajom, hogy beizzad alatta a kobakom, illetve nekem egy sem áll jól.

2015. márc. 9. 10:03
 1/2 manó1235 ***** válasza:
A szabadban sok minden külső hatás érheti a fejbőrünket pl: a levegőben szálló por is hatással van rá ezért lehet büdös meg eleve a füst ( felénk sokan tüzelnek fával) . Illetve a hőmérséklet is. A másik dolog hogy ha nagyon ki van száradva a fejbőröd még több zsírt termel. Ezért nem jó gyakran hajat mosni. Ha balzsamozod stb az is rajta maradhat a fejbőrödön ha nem mosod ki alaposan. Sok vegyszer irritálhatja. Ha semmiképp sem tudod mosni akkor marad a száraz sampon. A dús hajúaknak lassabban zsírosodik a hajuk mivel a hajszálak nem lapulnak rá a fejbőrre. Sajnos én utóbbiba tartozom. Lelapult hajam van így hamar zsírosodik. És a hajlakk hajhab és társai néha csak elnehezítik a hajszálakat.
2015. márc. 9. 11:15
 2/2 manó1235 ***** válasza:
Ha semmiképp sem akarod mosni*
2015. márc. 9. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!