Ritkul a hajam és attól tartok, hogy kopaszodom.17 éves vagyok, fiú. Valaki tud tanácsot adni?
Még nagyon korainak érzem és biztos vagyok benne, hogy létezik valami megoldás, bármiféle, mert ez most nagyon kétségbe ejtett, de lehet, hogy egy kicsit túl is reagálom. A fodrászom hívta fel rá a figyelmem, hogy a homlokomon V alakban kopaszodok.
Hogy lássátok miről beszélek mutatok két képet, ilyen volt a hajam rögtön hajvágás után két évvel ezelőtt.
Most pedig (kb két héttel fodrász után)
Nem tudom ti mit tudnátok javasolni, ami ezt orvosolhatja, vagy kihez forduljak?
Házi orvoshoz, bőrgyógyászhoz, aki tudna nekem ebben segíteni vagy az okát meg tudná mondani?
Előre is hálásan köszönöm a segítséget!
Kedves emeletes homlok úr,
A hajhullósdi elég genetikus dolog (kivéve persze ha valami durva betegség vagy stressz éri az embert), maximum szélmalomharcot lehet vele folytatni ilyen csodakencékkel, amiknek a hatékonyságában eléggé kételkedem
Főszabály szerint a férfiak átlag akkora része kopaszodik egy korosztályban, ahány éves. Tehát a 30 évesek 30%-a, az 50 évesek 50%-a, stb. Nem kőbe vésett arány ez, de közelítésnek jó.
Na, 17 évesen már bőven akadnak olyanok, akik kopaszodnak, a 20-as korosztályban meg már tényleg lehet látni, hogy elég sokaknak mikiegeresedik a feje, meg ritkul a haja a feje tetején.
Jelenleg nincs rá hatásos "gyógymód". Hormon tartalmú tablettákkal valamelyest vissza lehet fordítani, de ahhoz, hogy megmaradjon a hatás folyamatosan szedni kell és nem hinném, hogy olyan jó dolog magadat hormonokkal tömni, pláne 17 évesen.
Amúgy a te esetedben én egyértelműen nem mondanám, hogy kopaszodsz. Esetleg ha oldalt felhúznád, hogy lássuk a hajvonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!