Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ritkul a hajam és attól...

Ritkul a hajam és attól tartok, hogy kopaszodom.17 éves vagyok, fiú. Valaki tud tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Még nagyon korainak érzem és biztos vagyok benne, hogy létezik valami megoldás, bármiféle, mert ez most nagyon kétségbe ejtett, de lehet, hogy egy kicsit túl is reagálom. A fodrászom hívta fel rá a figyelmem, hogy a homlokomon V alakban kopaszodok.

Hogy lássátok miről beszélek mutatok két képet, ilyen volt a hajam rögtön hajvágás után két évvel ezelőtt.

[link]

Most pedig (kb két héttel fodrász után)

[link]

Nem tudom ti mit tudnátok javasolni, ami ezt orvosolhatja, vagy kihez forduljak?

Házi orvoshoz, bőrgyógyászhoz, aki tudna nekem ebben segíteni vagy az okát meg tudná mondani?

Előre is hálásan köszönöm a segítséget!

2015. márc. 1. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Kedves emeletes homlok úr,

A hajhullósdi elég genetikus dolog (kivéve persze ha valami durva betegség vagy stressz éri az embert), maximum szélmalomharcot lehet vele folytatni ilyen csodakencékkel, amiknek a hatékonyságában eléggé kételkedem

2015. márc. 1. 12:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Hacsak nincs valami betegséged, góc a szervezetedben vagy rossz fogad, akkor bizony simán a genetikád miatt kopaszodsz. Igen, korai, de létezik ilyen.
2015. márc. 1. 15:03
 3/8 anonim ***** válasza:
17 évesen még nem kellene kopaszodnod, a genetikainak is sokkal később kellene csak kezdődni. A háziorvostól kérj egy teljes vérképet amiben a pajzsmirigy vizsgálata is benne van. Ha itt minden rendben van, akkor a belső betegséget szinte ki is zárhatod. Érdemes megnézetni még a fogaidat is nincs szuvasodás gyulladás. Ha azok is rendben vannak, jöhet a fejbőr állapotának vizsgálata, mert sok esetben itt található a gondok forrása. Ehhez keres egy hajgyógyászt ott nagyítás alatt megnézik, hogy a fejbőrödön van e valamilyen elváltozás, lerakodás mint szárazkorpa, zsíros korpa, atka, a hajszálaid kapnak e rendesen tápanyagot, stb. Egy ilyen vizsgálat kb 10-15 000 Ft aki ennél többet kér azt felejtsd el, mert másért is sokat fog kérni. A csodakencék hatása mint azt előttem már írták sok esetben valóban kétséges, jó párral befürödtem már én is. Ami nekem segített az a sentiree hair master volt. Ez nem olcsó de legalább jó, a kopaszodásomat visszafordította itt megnézheted [link] de mindenféleképpen derítsd ki, hogy mi a bajod és ne törődj bele még nagyon fiatal vagy.
2015. márc. 2. 21:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Főszabály szerint a férfiak átlag akkora része kopaszodik egy korosztályban, ahány éves. Tehát a 30 évesek 30%-a, az 50 évesek 50%-a, stb. Nem kőbe vésett arány ez, de közelítésnek jó.

Na, 17 évesen már bőven akadnak olyanok, akik kopaszodnak, a 20-as korosztályban meg már tényleg lehet látni, hogy elég sokaknak mikiegeresedik a feje, meg ritkul a haja a feje tetején.

Jelenleg nincs rá hatásos "gyógymód". Hormon tartalmú tablettákkal valamelyest vissza lehet fordítani, de ahhoz, hogy megmaradjon a hatás folyamatosan szedni kell és nem hinném, hogy olyan jó dolog magadat hormonokkal tömni, pláne 17 évesen.

Amúgy a te esetedben én egyértelműen nem mondanám, hogy kopaszodsz. Esetleg ha oldalt felhúznád, hogy lássuk a hajvonalat.

2015. márc. 2. 23:18
 5/8 anonim válasza:
Én most lettem 18,de sajnos én is kezdek kopaszodni,de ezt nem értem,ugyanis mindig mondták,hogy milyen dús,sűrű vastag hajam van,a családból nekem a legjobb,erre mondja a fodrász h kezdek kopaszodni,ami eléggé meglátszik,mint kb a te esetedben. Szóval én szerintem ha már nagyon fog látszódni,akkor levágom nagyon rövidre vagy kopaszra,úgy nem látszódik :D
2015. márc. 3. 23:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Vegyél Alpicortot,bőrgyógyásztól kérj receptet.
2015. okt. 28. 17:38
 7/8 osterban válasza:
Én is 17 évesen kezdtem el kopaszodni. Egy bőrgyógyász főorvos jó barátja a családnak, és ő azt mondta, hogy nem lehet ezzel mit csinálni, úgyhogy nem is erőltettük. Nagyon zavart, kimondottan népszerű voltam a suliban, és úgy éreztem, itt a világvége. Totál elment a nagy önbizalmam. De aztán szép lassan elfogadtam, és rájöttem, nem akkora probléma ez. Ha eljön az idő, nekem ez kábé 24 évesen volt, borotváld le az egészet, aztán kész. :) Igazából soha nem volt rossz tapasztalatom a kopaszsággal, mindig szép barátnőim voltak. A lényeg, hogy fogadd el magad, ne legyen önbizalomhiányod emiatt. A kopaszság totál nem zavarja a csajokat, ha látják, hogy magabiztos vagy, de az önbizalomhiányos pasi kevés csajnak jön be.
2016. dec. 22. 15:10
 8/8 anonim válasza:
Sajnos nem zárható ki az örökletes dolog.....
2016. dec. 22. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!