Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit csináljak az arcommal?...

Mit csináljak az arcommal? Nektek mi vált be?

Figyelt kérdés

[link]

Kb nekem is ilyen az arcom mindkét oldalt,plusz most már a homlokom és az állam is kezd pattanásosodni. Emellett még vannak kis fehér miteszereim is. Nagyon utálom magam a bőröm miatt. Már lassan 3 éve szenvedek az arcommal. Néha szebb, néha rondább..és ez így megy évek óta.. Úgy utálom, hogy nem tudok kimenni az utcára alapozó nélkül (és még alapozóval is látszanak) és hogy a környezetemben mindenkinek tök szép az arcbőre vagy max pár kis pattanás van az arcán.. Nekem meg egyfolytába ilyen piros,dudoros..fujj. Utálom magam emiatt. Már depressziós vagyok miatta..Mindent kipróbáltam már szinte..Jártam sokáig kozmetikushoz..semmivel se lett szebb. Bőrgyógyász többféle krémet is felírt egyik se vált be..Teafaolajat, she vajat, fekete szappant, mézet, már mindent kipróbáltam egyszerűen. Gyógyteás tisztítókúrát csináltam honapokig, az se vált be. Sportolok rendszeresen, sokat vagyok a szabadba, nem nyulkalok hozza, nem nyomkodom, napi 2l vizet megiszok, nem is iszok mast vizen és teán kívül, sok zöldséget,gyümölcsöt eszek, kevés lisztes dolgot próbálok, édességet is minimalizáltam..De egyszerűen belefáradtam már. Felkelek,belenézek a tükörbe és sírok.. Utálom magam. Másoknak miért olyan szép a bőrük és nekem miért ilyen ocsmány???? Mit csináljak????? Segítsetek..már ott tartok hogy nincs kedvem kimozdulni se meg utalom ha ramneznek az emberek mert azthiszem hogy az arcom nezik.. Teljesen befordultam, depressziós lettem, ez iranyitja az egesz eletem.. És érzem ami ilyen a borom addig nem leszek jol es mindig ilyen ingerlekeny, szomoru leszek...

2015. febr. 28. 17:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Először is: kerülj MINDEN kozmetikumot, ami irritálhaja a bőrödet (alkoholos, parfümös)

Ki kéne próbálnod a tejmenetes étrendet, semmiféle tejterméket nem szakad enni-sokaknál ez beválik. Fogyassz rengeteg zölséget.

Szedj vitaminokat, pluszban c-t.

Élesztő kívül-belül (arcpakolásként, vízzel elkeverve+ naponta egy icipicit nyelj le)

Válts natúr kozmetikumokra-Garnier, Nicea, stb nálad nem jöhet szóba.

Krémmánia nevű blogon az egyik blgolónak ugyanilyen volt az arca, nagyon szépen sikerült neki rendbe tenni, olvasgass ott, rengeteg a hasznos tipp!

AHA és BHA hámlasztás!!!-olvass utána:)

2015. febr. 28. 18:27
 2/13 anonim ***** válasza:
Ja, még valami: iszogass zöld teát, remek antioxidáns, napi 2-3 csésze nem árt (este ne, nem tudsz tőle aludni)+kend át vele a bőrödet is, a legermészetesebb, és nagyon hatékony arctonik! Szálasat vegyél, ne filterest.
2015. febr. 28. 18:29
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! A tejmentes étkezés sem jött be, azt is próbáltam már.. 5 hónapig bírtam utána abbahagytam mert semmi változás nem volt. Persze most se viszem túlzásba a tejfogyasztást. Zöld teát már sokan ajánlották,de sajnos nem ihatok,mert koffein érzékeny vagyok. :( A többit kipróbálom/megfogadom!!
2015. febr. 28. 18:42
 4/13 anonim ***** válasza:

Akkor próbáld ki úgy, mint arconik:)

Egyébként javaslom a Paula's Choice termékeket, elég drágák, de nagyon hatásosak.

Illetve a NeoStrata kozmetikumokat is-bár ezek még drágábbak, de megérik, ha az embernek van rá kerete.

Az az egy biztos, hogy az alkoholos/parfümös termékeket mindenképpen kerülnöd kell, még inkább irritálják a bőrt.

És most jutott eszembe: egy bőrgyógyász egyszer azt írta, hogy érdemes minden nap lecserélni ilyen esetben a párnahuzatot,a mert az is baktériumforrás lehet, és érdemes ki is főzni az ágyneműt. Ártani nem árt, az tuti.

(Húú, most látom, mennyi helyesírási hiba volt az előzőekben..:D)

2015. febr. 28. 19:03
 5/13 anonim ***** válasza:

amit az előző ír, én is tudom ajánlani. bár én nekem a natúr cuccok se jöttek be, de a nivea-garnier-stb sem.

pattanás után maradt piros foltokat, hegeket az aha savas hámlasztás gyönyörűen eltüteti. én is használom, a paula's choice 8%-os aha géljét. mitesszerekre a paula 2%-os bha folyadék nagyon jó. pattanásokra helyileg akneroxid 5-öst kenek. én is a krémmániás apolka blogbejegyzései és a szepsegreceptek.hu pattanással foglalkozó cikkjei alapján alakítottam ezt így ki és rengeteget segített. de ezen krémek mellet fontos, hogy fényvédőt is kell használni.

olvass ezeknek utána, hátha segítenek neked is. : )

ja amúgy a bőrgyógyász miket írt fel?

2015. márc. 1. 02:47
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Pont a napokban olvasgattam sokat az aha-s és a bha-s hámlasztásról. Csak nem tudom melyik lenne jobb nekem. Szerinted ? Melyik való ilyen bőrre? Mert azt írják sok helyen,hogy pattanásokra inkább a bha-s hámlasztás ajó. Egyébként a bőrgyógyász Duacot és Skinorent, de egyik se használt. (A duac kezdetben talán, de aztán ugyyanúgy ronda lett)
2015. márc. 1. 07:11
 7/13 anonim ***** válasza:

azt a két gyógyszertári krémet még nem próbáltam, de olvastam róla sok jót és persze rosszat is. :D az akneroixdot nem próbáltad?

szerintem mindkettő savat használhatod, a paulánál van belőlük kisebb százalékos is. bha a pattanások elkerülésében segít, az aha meg abban, hogy a megmaradt piros pöttyök-hegek hamarabb eltűnjenek. de eleinte fokozatosan kell hozzászoktatni a bőrt. a paula meg a krémmánia oldalán sok a jó tanács. kicsit körülményes a használatuk első hallásra, de megszokja az ember, és nagyon megéri. : ) de az is lehet, hogy valami belső oka van amúgy a dolognak, ha nem képes elmúlni. nekem is visszajönnek a pattik, ha nem használok ilyesmiket, bár sokkal enyhébben, mint régen. most járok vizsgálatokra, hogy kiderüljön minden rendben van-e a testemmel. :D

2015. márc. 1. 07:39
 8/13 A kérdező kommentje:

Hát, az ösztrogén szintem nagyon alacsony, mert sokat fogytam az utóbbi időben, de nemhiszem, hogy sok köze van hozzá, mert a fogyás előtt is csúnya volt..igaz nem ennyire.

És ez a kenőcs vényköteles?

2015. márc. 1. 11:16
 9/13 anonim ***** válasza:
nem az szerencsére : )
2015. márc. 1. 11:26
 10/13 anonim ***** válasza:

A helyedben én egy 2%-os aha-t, és egy 8-as bha-t használnék. szerencsére van minta is, ha mégsem válna be-bár ezt erősen kétlem. hámlasztás mellett kötelező!! a fényvédelem arcon.

most ugrott be: paulánál van egy Earth Sourced nevű termékcsalád, a lemosója nagyon jó, kíméletes, gyönyörűek az összetevői is, és mivel nagy menniység, nem is olyan drága.

[link]

ezt pedig olvasd el, apolka tanácsai igencsak megszívlelendőek:)

2015. márc. 1. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!