Hajfestékeknél ezt miért hívják szőkének?
2015. febr. 3. 06:38
11/16 A kérdező kommentje:
#6 Nem lázadok, csak egyszerűen nem értem.
#4 Az általad linkelt képnél az elsőben ezt az utcán meglátva rögtön leszőkéznéd? [link] Mert hogy ez minden, csak nem szőke, az biztos.
Lehet, hogy én tudom rosszul, de nálam a szőke valahol itt kezdődik, az ennél sötétebb már egyértelműen világosbarna. [link]
Ha pedig ő szőke, akkor én bizony fehér hajjal születtem, mert nekem ennél jóval világosabb van, de sose kaptam még azt, hogy szőke lennék. [link]
De itt is: [link]
A harmadikat nehogy már sötétszőkének hívjuk.
2015. febr. 4. 02:24
12/16 anonim válasza:
Én egyet értek a kérdezővel lehet hogy a fodrászok így hívják, de ezek véletlenül sem szőke színűek, hanem világosbarna.
13/16 anonim válasza:
Szőke=nagyon világos barna. Mit nem bírtok ezen fölfogni? Nem csak a gyöngyszőke szőke... De egyesek fejében az a tévképzet van, hogy ami 9-es színmélységnél sötétebb, az már nem szőke, pedig még a 7-es is az. Az, hogy te minek hívod, nekem tökmindegy, én meg így hívom, mert ez a neve, és kész. A párom szerint én is barna vagyok, 8-as hamvasszőke hajjal, holott még ő is sötétszőke a 7-es hajával, de ráhagyom. Amíg nem akarja nekem megmagyarázni a saját hülyeségét, addig én sem kezdek el vitatkozni vele. Ő így látja, és kész, én meg a "hivatalos" nevén hívom a hajszíneket.
14/16 anonim válasza:
Ezek az elnevezések csak reklámnevek, hogy minél jobban hangozzanak mint pl. gyöngy szőke, vagy aranyfényű mandula. Egy pasinak meg pláne hiába magyarázod hogy sötétszőke meg társai, úgy sem tudják, ők csak azokat a színeket ismerik hogy szőke, barna, fekete, vörös. Felesleges is őket ezzel fárasztani. Egyébként felesleges ezeket az elnevezéseket mindennapokban használni, max. színválasztásnál van értelme, de egy ilyenen vitatkozni a pároddal nevetséges.
15/16 anonim válasza:
Azért szőke, mert hideg árnyalatú. Ami barna, az meleg árnyalatú haj.
16/16 anonim válasza:
Utolsó, ez nagyon nem igaz.
Kérdező: kell egy egységes elnevezés, különben tiszta káosz lenne a dologból. Valakik hajdanán megállapodtak, hogy melyik színmélységet milyennek hívnak, aztán annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!