Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hajfestékeknél ezt miért...

Hajfestékeknél ezt miért hívják szőkének?

Figyelt kérdés

Pl.:

[link]

[link]

Ez nem inkább valahol a közép- és világosbarna közt van?

2015. febr. 3. 06:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
NEm, ez nem barna, hanem szöke.
2015. febr. 3. 07:39
 2/16 anonim ***** válasza:
szerintem nem.... ezek egyertelmuen szoke arnyalatuak...
2015. febr. 3. 07:39
 3/16 anonim ***** válasza:
Talán mert azok is.
2015. febr. 3. 09:17
 4/16 anonim ***** válasza:
33%

[link]

Ezek is szőkék.

[link] #tbm=isch&q=jennifer+aniston

Ő is szőke.

[link]

És ő is.

2015. febr. 3. 09:25
 5/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk én se értem miért kell ezt szőkének hívni.. Pont olyan hülyeség, mint a hajhossznál, hogy a vállig érőre már simán azt mondják, hogy félhosszú.
2015. febr. 3. 10:21
 6/16 anonim ***** válasza:

A 8-as és 7-es színmélység is szőke, ahogy a 10 cm-nél hosszabb haj is már félhosszú. Nem értem miért lázadtok, ez így van és kész, szerintem a ti gépetekben van a hiba.

(Egyébként megsúgom, hogy a szőke, az nagyon világos barna - de ettől még nem nevezzük barnának (kivéve a fehéres szőke, ha természetes, akkor pigment hiány, ha festett, akkor meg főleg lila színnel van kompenzálva a haj sárgulása, de azért ennyire ne legyünk szőrszálhasogatóak)

2015. febr. 3. 10:33
 7/16 anonim ***** válasza:

Ezek gyakorlatilag barnák.

Csakhogy a 6-os színmélységnél világosabb barnákra van egy külön szavunk: meg fogsz lepődni, a szőke.

Az meg már egy másik téma, hogy sokan a középbarna hajszínt tévesen sötétbarnának nevezik, a sötétbarnát meg feketének.

2015. febr. 3. 10:57
 8/16 anonim ***** válasza:
Amit a kérdező linkelt az számomra sem szőke, hanem egyértelműen barna. Még csak nem is sötétszőke.
2015. febr. 3. 18:35
 9/16 anonim ***** válasza:

Hogy miért lett a neve szőke... gondolom mert már nem akartak olyan neveket adni hogy világos-közép-barna és hasonlók, inkább lett sötétszőke, középszőke.

Amúgy egyértelműen barna szín.

2015. febr. 3. 21:06
 10/16 anonim ***** válasza:
Ezt a hajszínt mindig szőkésbarnának hívom. Simán szőkének nem merném nevezni, legfeljebb sötétszőkének. Határeset a szőke és a barna között. A saját hajam ennél egy-két árnyalattal sötétebb, világosbarnaként szoktam jellemezni.
2015. febr. 3. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!