Mondjuk én se értem miért kell ezt szőkének hívni.. Pont olyan hülyeség, mint a hajhossznál, hogy a vállig érőre már simán azt mondják, hogy félhosszú.
2015. febr. 3. 10:21
6/16 anonim válasza:
A 8-as és 7-es színmélység is szőke, ahogy a 10 cm-nél hosszabb haj is már félhosszú. Nem értem miért lázadtok, ez így van és kész, szerintem a ti gépetekben van a hiba.
(Egyébként megsúgom, hogy a szőke, az nagyon világos barna - de ettől még nem nevezzük barnának (kivéve a fehéres szőke, ha természetes, akkor pigment hiány, ha festett, akkor meg főleg lila színnel van kompenzálva a haj sárgulása, de azért ennyire ne legyünk szőrszálhasogatóak)
2015. febr. 3. 10:33
7/16 anonim válasza:
Ezek gyakorlatilag barnák.
Csakhogy a 6-os színmélységnél világosabb barnákra van egy külön szavunk: meg fogsz lepődni, a szőke.
Az meg már egy másik téma, hogy sokan a középbarna hajszínt tévesen sötétbarnának nevezik, a sötétbarnát meg feketének.
2015. febr. 3. 10:57
8/16 anonim válasza:
Amit a kérdező linkelt az számomra sem szőke, hanem egyértelműen barna. Még csak nem is sötétszőke.
2015. febr. 3. 18:35
9/16 anonim válasza:
Hogy miért lett a neve szőke... gondolom mert már nem akartak olyan neveket adni hogy világos-közép-barna és hasonlók, inkább lett sötétszőke, középszőke.
Amúgy egyértelműen barna szín.
2015. febr. 3. 21:06
10/16 anonim válasza:
Ezt a hajszínt mindig szőkésbarnának hívom. Simán szőkének nem merném nevezni, legfeljebb sötétszőkének. Határeset a szőke és a barna között. A saját hajam ennél egy-két árnyalattal sötétebb, világosbarnaként szoktam jellemezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!