Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit kezdjek az arcommal?

Mit kezdjek az arcommal?

Figyelt kérdés

Igencsak problémás az arcbőröm. Sokszor fénylik, amire azt mondanám, hogy zsíros, viszont bizonyos helyeken hámlik és száraz tapintású. Sokszor van egyszerre több pattanásom is. Nem tudom már, hogy hogyan tisztítsam, milyen arckrémet használjak, egyáltalán milyen típusú a bőröm.

Kozmetikushoz nem szeretnék menni. Aki tud tanácsot adni, nagyon köszönöm! :)

21/N

2015. jan. 28. 23:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Kozmetikushoz miért nem szeretnél menni? Helyes táplálkozásra gondoltál már? :D
2015. jan. 28. 23:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia! hasonló korú vagyok,és ugyanez a gondom. Csak annyi a különbség, hogy nekem hormonális dolog miatt lett borzalmas a bőröm.Egyik napról a másikra hatalmas kelések, és gyulladt pattanások... borzalmas.

Sok MÁRKÁS dolgokat összevásároltam, őszintén mondom, semmit nem ér!

ami ér: Yamuna szappan.400-500 ft-ért kaphatók, én bio boltba vettem, de kapható dm, rossmanba is, ha jól tudom, hasonló áron. Ennyi pénz megéri a próbát, nem nagy pénzkidobás, ha mégse jön be! De nekem bejött nagyon is! Igaz, mivel nekem hormonális gondjaim vannak, nem akadályozza meg, hogy kialakuljon a pattanás, de minden nap ezzel a szappannal mosok arcot, reggel-este. az arcom egy hét alatt sokkal jobb. 2-3 friss pattanás meglátszik persze, de a gyógyulás sokkal gyorsabb!

Amit még ajánlok, a teafa olaj. mindenhol 2000-3000 ftért találtam csak, viszont ebbe a bio boltba 700 ft-ért kaptam :) Óvatosan kell vele bánni, a friss gyulladt pattanásra szabad csak töményen tenni,mert egyébként a bőrt nagyon szárítja. a gyulladás másnapra elmúlik, már csak a pattanás sebe marad.1-2 nap és az is elmúlik. szóval szuper!

én arc"tonik"ként is használom, vízbe tettem pár cseppet, és azzal törlöm át minden nap az arcom. ezzel fertőtlenítem a bőröm.

Remélem tudtam segíteni. Krémmánián olvasgass róla, engem ott győztek meg! Szép napot!

2015. jan. 29. 08:25
 3/6 A kérdező kommentje:

1.:Írtam, hogy nem szeretnék kozmetikushoz menni, nem fogok magyarázkodni. Mivel a szüleimmel élek még, így a helyes táplálkozás igencsak nehézkesen ment mindig is, mert állandó a tukmálás, plusz csak azt tudom enni ami van itthon és amit anyukám készít, az meg igazi magyaros, nem sok köze van az egészséges életmódhoz. Erről ennyit.

2.: A Teafa olajat szoktam én is használni célzottan a pattanásra, nem mindig segített, de volt amikor tényleg másnapra eltűntek. A szappanokról azt olvastam, hogy nem igazán jók az arcbőrnek, mert azok is szárítják azt. Ezért nem igazán mertem eddig kísérletezni az ilyen bio- meg fekete szappanokkal.

2015. jan. 29. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:

leírás alapján a bőröd, kombinált (néhol zsíros, néhol száraz), és vízhiányos. első körben érdemes a pattanásokra problémamegoldó készítményt keresned. nekem az akneroxid krém csak a pattanásokra, és a paulas choice bha hámlasztója vált be erre. e mellé fontos, hogy hidratáld az egész arcodat, mert a száraz részek alapból igénylik, az akneroxid pedig száríthat. fontos, hogy olyat válassz, ami nem tömíti el a pórusokat. ezek mellé kell még egy arcra való naptej, fényvédő, mert a problémamegoldók miatt érzékeny lesz az uv sugarakra a bőr, ezért védni kell a naptól. sajnos a fénylésre és a zsírostermelésre még én sem találtam tuti dolgot, de a bha hámlasztó sokat javított a helyzeten, mert normalizálja a faggyútermelődést.

ezeket kozmetikus nélkül is meg tudod venni, és biztos, hogy sokat fognak segíteni. : )

2015. febr. 8. 12:24
 5/6 anonim ***** válasza:
zsírostermelés = zsírtermelés :DDD
2015. febr. 8. 12:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! ;)
2015. febr. 9. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!