Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Táskásak a szemeim, mit...

Táskásak a szemeim, mit tudnék ellene tenni?

Figyelt kérdés
Elég zavaró, főleg akkor látszik durván, amikor mosolygok, meg a fényképeken is feltűnő. Tud valaki segíteni?
2008. aug. 20. 14:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Sorstársad vagyok! Én valószínűleg anyukámtól örököltem a karikás szemeket, és már egészen kiskoromtól kezdve olyan :S Ha nem betegség okozza (pl. a pajzsmirigy rendellenes működése okozhatja, stb.), hanem mindig is ilyen volt, akkor teljesen eltüntetni a tudomány mai állása szerint nem tudod, de csökkenteni a "nyomokat" szerintem mindenképpen!

Egyszer én is egy ehhez hasonló kérdést írtam be ide, és sok jó ötletet kaptam: például reggel hatásos, ha jégkockával dörzsölöm be egy kicsit a szemeim alatti területet (nekem egyébként amellett, hogy karikás, még enyhén lila színű is :S), vagy uborka karikákat pakolok rá. Én mással próbálkozom mostanában: igyekszem minimálisra csökkenteni a kóla és gyümölcslevek fogyasztását, helyettük inkább ásványvizet iszom - lehetőleg minél többet. Ezt kb. két hete csinálom, és egyre inkább úgy érzem, hogy van némi hatása, mert pihentebb vagyok és a bőröm is szebb - a szemeim alatt is.

Emellett fontos, hogy jól kialudd magad esténként, mert hosszútávon ez jótékonyan hat a szervezetre!

Ha "azonnali" megoldás kell, javaslom a különböző korrektoroknak azon fajtáját, amiket épppen a táskás szemekre fejlesztettek ki!

2008. aug. 20. 15:05
 2/3 anonim ***** válasza:
88%
el kell keserítenem azokat.akik az uborkát ajánlják:gyakorlatilag semmi hatása nincs,csak a kozmetikaipar "szüleménye"hogy jó a táskás szemekre.hosszútávon csak a sok alvás lehet megoldás,hogy kipihend magad.a reggeli jégkockák elvileg tényleg hatásosak:)esetleg menj be egy drogériába,bioboltba,gyógyszertárba,van e valami szer rá.én az árkádban voltam1szuper bioboltban(nemakarok reklámozni..)és ott mindenre voltak tök jó dolgok,nézz körül.:)amúgy van 1 fajta tök olcsó korrektor,amit hsználok ha épp karikás a szemem(mondjuk szerenscére ez nálam évente2xvan)azthiszem 600ft,és tök jó.(miss srty:D:)nemirom le.sok sikert:)
2008. aug. 20. 15:11
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Pár percre rakhatsz reszelt, vagy nagyon vékonyra szeletelt krumplit a duzzadt szemekre. Évek óta "kínoz" engem is ez a probléma, de hosszú távon csak egy dolog vált be, ami segített. Minden nap (!!) megiszok 3, de inkább 4 liter ásványvizet. Azóta nem vagyok "panda maci" :) Próbáld ki! Sok sikert!
2008. szept. 21. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!