Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogy derítsem ki, hogy mitől...

Hogy derítsem ki, hogy mitől vagyok pattanásos?

Figyelt kérdés

Már hatodikos korom óta pattanásos bőrrel szenvedek, jelenleg ötödéven vagyok, tehát ~8 éve ezzel kell élnem. Már kezd elegem lenni, mert sokféle dolgot próbáltam már és semmi sem hatott. Így meg olyan élni, mintha állandóan egy zombi maszkot kellene hordanom. Kipróbáltam már sokféle dolgot, kozmetikushoz is jártam, de megcsinálja az arcom és kinyom egy pattanást, akkor elég ronda helye lesz még egy jó ideig. Volt olyan, hogy kinyomott egyet és 5! hónap múlva tűnt el a helye. Na meg a kezelés után 1 héttel újra ugyanolyan vagyok, ha nem rosszabb. Voltam bőrgyógyásznál is, ő azt monta, hogy nem tudja mi okozza, de felírt Sotretet, szedjem azt. Utánaolvastam, aztán elég sok rosszat írnak a mellékhatásairól. Aztán megint visszamentem, mondtam neki, hogy nem szeretnék Sotretet szedni, valami mást esetleg kereshetnénk-e, felírt bórsavas rázókeveréket, amit a patikában kevernek ki. Azt használtam hónapokig, egy nagyon kicsit talán segített, de nem volt jelentős változás fél év múltán sem. Ezen kívül próbáltam teafaolajat, különböző arclemosókat pattanásos bőrre, ecsetelőt, kamillás tisztítgatást, arcszeszt, Zinerytet. Talán ami leghatásosabb volt, az a régi fajta Aknesol, csodát az sem tett, de érezhetően javult. Aztán annak a forgalmazását beszüntették, majd egy év múlva jött egy másik fajta Aknesol, ami már semmit nem hatott.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy mit kellene csinálnom, hogy kiderítsem, miért vagyok ennyire pattanásos és hogy miket tegyek ellene?

18/F

2015. jan. 15. 20:49
 1/10 Gasistar válasza:
Sok a chips
2015. jan. 15. 21:06
 2/10 A kérdező kommentje:
3 havonta megeszek kb. 1 zacskóval, szóval nem hinném, hogy ez az oka
2015. jan. 15. 21:09
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
Ilyen a bőrtípusod, nyugodj bele. Nem szabad a bőrt piszkálgatni, nyomkodni, de a megfelelő arcszesz sokat segíthet. Esetleg bekenheted az egész fejbőrt is, mert nem kizárt a demodex szőrtüsző atka, akit faggyúmirigy érdekel a szőrtől függetlenül. Gondolom, a bőrgyógyász nem vett bőrkaparékot és nem nézte meg mikroszkóp alatt.
2015. jan. 15. 21:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem csinált semmit, mondta hogy nem tudja mitől lehet, de felír Sotretet aztán próbáljam ki
2015. jan. 15. 21:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Menj el borgyogyaszhoz! O ad ra valamit. Egyik ismerosomnek is sok pattia volt es elment vele orvoshoz es kapott ra valami kencet .. es mostmar eleg szepp lett az arca :)
2015. jan. 15. 21:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Szinte biztos, hogy a hormonoktól van, főleg ebben a korban. Nekem nem használt semmi külsőleg hosszabb távon. Magánorvoshoz járok, szedem a gyógyszert (u.a., mint a Sotret), most sokat javult, egyáltalán nem zsíros a bőröm, és az elmúlt 2 hónapban 1 db pattanásom volt. Riogatják az embert a mellékhatásokkal, közben meg szinte semmi, egy kicsit száraz a szám. Szerintem érdemes megpróbálni, ha más nem használ.

Még a Duac gél jó, de az csak rövidtávon.

2015. jan. 16. 07:21
 7/10 A kérdező kommentje:
Milyen gyógyszert szedsz?:)
2015. jan. 16. 07:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem 9 éves koromtól volt pattanásos a fejem, hátam, csak a Sotret félék segítettek, szerintem neked is azt kéne szedned, más nem igazán használ. A mellékhatások meg annyi hogy szárazabb lesz a bőr tőle, hidratálni kell minden nap. Egy egészséges fiatalnál nem igen lesz más mellékhatás.
2015. jan. 16. 09:27
 9/10 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat :)

Akkor felkeresek egy rendes bőrgyógyászt és íratok fel valami gyógyszert

2015. jan. 16. 21:36
 10/10 Gasistar válasza:
kend be oliva olajjal
2015. jan. 21. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!