Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ti mivel ápoljátok a bőrötök...

Ti mivel ápoljátok a bőrötök rendszeres epilálás esetén, hogy ne legyen olyan, mint egy pestisesnek?

Figyelt kérdés

Nagyjából kéthetente epilálok, és persze, szoktam testápolóval kenegetni (elismerem, ritkábban, mint kellene, nagyon száraz bőröm van), de úgy érzem, egy egyszerű testápoló nem sokat segít a szőrbenövések meg hasonlók ellen. Mármint, nem az a fajta szőrbenövés, amikor simán csak a bőrrel párhuzamos síkban nő a szőrszál, hanem amikor túl gyenge, hogy átszúrja a bőrt, és ilyen pattanásszerű cucc lesz belőle, amit úgy ki is lehet nyomni... Közelről nézve rettenetesen undorító, tele van gyulladt, piros pöttyökkel a lábam, de borotválni meg nem szeretném (inkább elvi okokból, tehát ha azon múlna, akkor nem lenne gond visszatérnem rá, csak... csak nem szeretnék), ezért kérdezem: az ilyen szőrbenövések meg tudjistenmik elleni csodakrémek érnek valamit?

Ti mit csináltok ez ellen?

Kérdésem elsősorban olyanokhoz szól, akik nem olyan szerencsések, hogy nem szenvednek ilyen problémáktól, de természetesen bármilyen válasznak nagyon örülök!

2014. dec. 26. 22:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Amíg epiláltam, nekem is voltak olyan gusztustalanságok a lábamon. De felhagytam az epilálással, gyantázom, vagy borotválom és azóta nincs ilyen problémám. Krémekkel semmire sem mész ez ellen, mert az a baj, hogy nem távolítódik el a bőröd felső (elhalt) rétege. Ezen csak a gyanta, illetve borotva tud segíteni.
2014. dec. 26. 23:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezen semmi nem segít, ha érzékeny rá a bőröd. Én is próbálkoztam már mindennel, csak egyre rosszabb lett, aztán már hegek is maradtak a szőrbenövések után. Most elég ronda miatta a lábam, pedig már 1 éve nem epiláltam.

Cukorpasztával sokkal jobban lehet szőrteleníteni, próbáld ki. Vagy meleggyanta.

2014. dec. 27. 16:24
 3/4 anonim válasza:
Nekem is ugyanez a bajom! Most tervezem kiprobalni, hogy aztatom magam utana borradirral atmegyek a labamon es csak utana epilalas. Probald ki, hatha :)
2015. márc. 15. 22:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Azóta már áttértem a gyantára, és igazatok volt, csodákat művelt, kb első alkalommal :)
2015. márc. 15. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!