Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Epilálod/-tad a karod?

Epilálod/-tad a karod?

Figyelt kérdés

Viszonylag erős és sötét szálú a szőrzetem, és mivel beszereztem egy epilátort, már a karomon is gonolkodom, hogy megcsinálom, mert soha nem tetszett igazán, a borotválást pedig hülyeségnek tartottam ezen a területen.

AMi engem érdekel: hogyan nő vissza? Szúrósan? Gyengül a szőr tőle? Milyen gyakran epilálja, aki ezt csinálja? Milyen problámák merülnek fel? Megbánta vlki, hogy belekezdett?

Köszi a válaszokat előre is!

2014. dec. 7. 00:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

kiprobaltam karomon, majd besz.. :D

nem szurosan nott vissza, nem lett gyengebb sem

2014. dec. 7. 00:34
 2/15 anonim ***** válasza:
Nekem valamiért az peillátortól kipattogzott, meg végigcsiinálni sem tudtam. Én gyantázok, nade a végeredménynek ugyanannak kell lennie, szóval: Szóval egy picit szúróan nő vissza az első alkalmakkor, én már .. nem is tudom. talán 5 éve gyantázom magamnak, gyengébb lett sokkal, esetlegesen a szőrbenövés lehet egyik probléma, Én mikor látom, hogy nőnek vissza, akkor leradírozom, egy tusfürdő és sima fürdőkesztyűnek az érdes részével súrolom. Sajnos vagy nem sajnos, nekem már annyira elvékonyodtak a szőrszálaim, hogy nem tudnak kibújni a bőröm alól, ezért szükséges a radírozás. Nem bántam meg hogy belekezdtem, valószínűleg amíg élek gyantázni fogom, mert nagyon csúnya tud lenni SZERINTEM (nehogy mások megsértődjenek) de én magamon nem tudom elviselni a sötét színű szőrt a karomon. Nekem kb 2 hetente nő vissza gyantázási hosszúságra.
2014. dec. 7. 00:43
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én néha szoktam, nekem oda kifejezetten jó az epilátor, nem lesz tőre piros pöttyös, és nem szúrósan nő vissza. Meg nekem nem is fájdalmas ha ott epilálom. :)
2014. dec. 7. 00:53
 4/15 anonim válasza:

nekem csak a barátnőim epilálják és tőlük úgyis mindent megtudok ha akarom ha nem:).

szóval:az hogy hogyan nő vissza az csak genetika kérdése. ha tényleg nagyon erős akkor csak jobb lehet (de íme: két barátnőmnek eléggé burjánzik a karja .az egyiknek így se úgy se lesz gyengébb a szőre,ugyanolyan maradt -semmiképp sem rosszabb-a másiknak meg ez maga volt a megváltás)viszont, ha csak te látod borzalmasnak a helyzetet -egyébként meg nem az_akkor szerintem nem kell.én nekem is tűrhető ,ezért hagyom a francba.(és attól hogy valaki nem olyan mint egy csupasz patkány igenis igényes)visszanövése:kicsit tüsisen de nem vészes. fontos az hogy ne a havi alatt epilálj mert én úgy hallottam hogy attól kipattog az ember bőre.ez is típus függő,de szerintem 3-4 hét múlva kell csak szedni.(de ha van egy tuti géped akkor az 2 hét után is leszedi a szőrt a karodról.eddigi tudásom szerint senki nem bánta meg a barátnőim közül.boldogan és vidáman epilálgatják hétvégenként a karjukat,ami marhára fáj nekik:)

2014. dec. 7. 00:54
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat! :)

AZt hiszem még várok a döntéssel egy kicsit. Meglátom, hogyan válik be egyáltalán a lábamon. Egyébként az epilátorom: Braun SIlk-epil 1170

Tehát nem lesz semmiképpen sem rosszabb? Ha elkezdem csinálni, de egy idő után úgy döntök, hogy mégsem akarom,vagy nincs időm és visszanő akkor nem lesz csúnyább, mint amilyen eredetileg volt?

2014. dec. 7. 01:35
 6/15 anonim ***** válasza:
ezekután Én is +csinálom.
2014. dec. 7. 04:45
 7/15 anonim ***** válasza:
hátha nem úgy nő vissza,mint a farkasembernek.
2014. dec. 7. 04:46
 8/15 anonim ***** válasza:

én is epilálom, egyik legjobb döntés volt. mondjuk nekem alapból is gyenge, világos, alig látható szőröm volt, de sokkal jobb érzés, hogy teljesen sima. kb 2-3 hetente csinálom, addigra már kicsit kezd visszanőni, de nem szúrósan. ha neked sötétebb a szőröd, akkor lehet, hogy ennél gyakrabban kell majd, mert jobban fog látszani, hogy nő vissza.

szerintem mindenképp próbáld ki, de arra készülj fel, hogy elsőre nagyon fog fájni. aztán jobb lesz.

2014. dec. 7. 10:51
 9/15 anonim ***** válasza:

Egyetlen rossz dolog ami történhet az hogy szőrbenövéseid, szőrtüszőgyulladásod lesz és hegek maradnak utána. Ha ilyet észlelsz azonnal állj le az epilálással.

Ez általában akkor van ha sötét, erős a szőr és érzékeny a bőröd.

2014. dec. 7. 12:20
 10/15 anonim ***** válasza:

Pár hete epiláltam először. Nem egyenletesen nő vissza a szőr, ami jó, mert így kevésbé feltűnő, főleg, hogy nem is sötét a szőröm. Nem nő szúrósan, egészen puha, nem olyan, mint borotválás után. Lassan megint kellene epilálni, bár szerintem más nem veszi észre, de engem zavar. Érdekes, hogy sokkal kevésbé fájt nekem a karomat epizni, mint a lábamat, azzal nagyon megszenvedtem.

Sokan mondják, hogy szőrbenövést meg szőrtüszőgyulladást okozhat, szerencsére ez nálam nem játszott. Régebben volt, hogy gyantáztam, de nekem az volt az, ami egyáltalán nem vált be. Persze ezzel nem azt mondom, hogy a gyanta rosszabb lenne, csak hogy mindenkinek meg kell találni azt a szőrtelenítési módot, ami a legjobban passzol a bőréhez, fájdalomküszöbéhez, stb.

2014. dec. 7. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!