A fülkagylót és a fül mögötti részt mindennap meg kell mosni?
Figyelt kérdés
2014. dec. 5. 21:05
11/25 A kérdező kommentje:
És utána törölközővel megtörlöm.
2014. dec. 5. 23:55
12/25 anonim válasza:
Most ezzel biztos sokakat megbotránkoztatok, de szerintem a hallójáratnak azt a részét, ahova a kisujj már nem fér be, nem kell piszkálni. A fül egy jól kitalált öntisztuló rendszert üzemeltet, normál esetben nincs szüksége ilyen szintű manuális beavatkozásra. Ha a víz belefolyik azzal nincs gond, utána kifolyatod a hallójáratból, megtörlöd a füled és kész.
A külső fül elérhető részeit (fülkagyló) persze már rendszeresen lehet (kell) mosni szappanos vízzel.
13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaaidat!
A fültisztító pálcikát lehet használni, ha csak finoman és nem mélyen dugom be a hallójáratba?
2014. dec. 6. 00:28
14/25 anonim válasza:
A fület hülyeség sokszor mosni. Azért zsíros belül, mert úgy egészséges. Ha sokat mosod, kiszárad, kirepedezik a bőr, mindenféle gombás fertőzésnek utat nyitva ezzel.
15/25 A kérdező kommentje:
A hallójárat bemenetét se ajánlott naponta megmosni?
2014. dec. 6. 16:56
17/25 anonim válasza:
Lehet mosni naponta, de nem muszáj. Lehet kétnaponta is.
18/25 A kérdező kommentje:
Ha csak az ujjammal elérhető részeket mosom meg akár naponta is, azzal ugye nem ártok a fülnek?
2014. dec. 6. 20:37
19/25 anonim válasza:
Goto 12.
Szerintem innentől már csak magunkat fogjuk ismételgetni.
Ennyire azért nem bonyolult ez a kérdés.
20/25 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én szeretem mindennap megmosni a hallójárat bemeneténél is, de azt nem akarom, hogy emiatt még több fülzsír termelődjön. Vagy ez utóbbi csak arra vonatkozik, ha valaki túl mélyre benyúl? Bocsi, ha sokat kérdezek.
2014. dec. 6. 21:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!