Ha 14 évesen kezdem el festeni a hajam, tényleg 30 éves koromra kihullik?
Úgyis be fogod festeni, ha hajlasz felé :D
Bár akárhogy nézzük, 14 évesen még gyerek vagy, bárhogy is érzed. Majd húszévesen visszagondolva rájössz... És élvezd ki, bőven lesz időd még nagylánynak lenni.
Hogy káros e a hajfestés? Igen, jelentem káros. Minden más csak önámítás, reklám. Ha akarod elhiszed, hogy nem káros, és nyugodtabban fogod befesteni a hajadat. A negatív hatásait nem biztos hogy rögtön észre fogod venni. Én is 14 voltam mikor először befestettem. Első reakcióm: De gyönyörű, fényes, puha, selymes, mint a reklámokban! Aztán az évek során egyre inkább eltöredezett, anélkül hogy bármit is változtattam volna a hajápolási ("hajápolási") szokásaimon. Matt volt, fénytelen, gyenge, kicsit jobban is hullott, és totál töredezett. Pár éven belül a derékig érő hajamat levágattam vállig érőre, amit mellesleg imádtam is :D De két év, és vissza akartam növeszteni, ami évek alatt sem akart megnőni. Mert folyton eltöredezett, az meg ugye nem szép, le kell vágni. Megpróbáltam elhagyni a vegyi festéket. Kb fél évig nem festettem. Ebben a fél évben megtapasztalhattam a rég elfeledett természetes haj érzését: Erős volt, dús volt, nem hullott, normál tempóban növekedett. Aztán nem bírtam tovább, be kellett festeni.... Mikor lemostam a hajamról a fekete festéket, akkor döntöttem el, hogy soha többet!! A hajam elvesztette az addigi tartását, a fejemre lapult, hihetetlen mennyiségű hajszál volt a kezemben, a végei pedig úgy eltöredeztek, hogy emlékszem a következő héten már megint a fodrásznál ültem, hogy vágjon belőle. Az volt az utolsó. A hajam most hátközépig ér. Dús, nem hullik, imádom!! Csak hennával és indigóval szinezem - ezek kilétét most nem fogom felfedni neked, mert velük nem érsz el szőke hajszínt, főleg nem hamvas szőkét, azt szerintem még cassiával sem. Másrészt tudom milyen 14 évesnek lenni. Az ember teljesen más világban él akkor, és huszonévesen. Jobban érdekel a divat, mint az egészség. És embere válogatja, de van aki a természetesben látja meg a szépséget, van aki műben. És néha kell egy kis tuning, hajfestés például:)A szépség mindenkinek másban rejlik. Van akit nem érdekel milyen ronda a haja szerkezetileg, csak legyen jó hosszú. Van aki azt gondolja, hogy mindegy milyen hosszú, sokkal szebb egy egészségesen fénylő vállig érő haj, mint egy matt, töredezett derékig érő haj. Van akinek szintén nem számít a hajszerkezete, csak az a szín, még ha a haja is érte az ár, és még ha csak két árnyalattal tér is el a rég nem látott természetes hajszíntől.
Fesd be a hajad! Nincs ezzel semmi gond! Mindenki más ezt csinálja! Mi is csináljuk, csináltuk.... Nem azért írtál ide hogy lebeszéljünk. De van egy olyan érzésem, hogy aki tapasztalatlan azt kérdezi, hogy káros e a hajfestés, abban reménykedik titkon, hogy majd azt mondjuk hogy nem, dehogy is, ápol és eltakar... és ha áll egy ilyen válasz mögött 5 másik negatív, akkor is ebben fog hinni, mert ezt akarja elhinni. Lehet te is csak később fogod megtapasztalni a káros hatásait, én is így voltam vele. Lehet hogy rögtön. Lehet allergiás vagy rá. Lehet csomókban fog hullani a hajad. 24 vagyok, dús hajam van, de azóta nyertem vissza a hajkoronámat, mióta leálltam a vegyi festéssel. Keresztanyám viszont már lassan 60, neki ritkás nagyon a haja, festi. Mindig mondta hogy ne fessem, mert mire odajutok, kihullik.
Biztos vagyok benne hogy szép hajad van természetesen. És biztos vagyok abban, hogy be fogod festeni, és örülni fogsz neki. De lehet hogy pár év múlva oda jutsz, hogy "minek festettem be? Szép volt az eredeti is." De lehet neked is mindegy lesz mennyire rongálódott a hajad, fested és fested majd, és tönkreteszed idők alatt.
Arra nem gondoltál, hogy a te hajad ilyen szarul reagál a festésre, vagy hogy nem ápoltad megfelelően?
15 éves korom óta megállás nélkül festem a hajam. Fodrász nélkül. Minden színűre. Mindenből csináltam mindent, feketéből szőkét, barnából lilát, mindent. Ma 27 évesen ugyanazt a dicséretet kapom, mint az eredeti hajammal 12 évesen. Milyen szép hosszú, milyen szép dús, milyen szép selymes. Egy tévhit, hogy tönkretesz a festék. Tönkretesz, ha hagyod, vagy alapból olyan a hajad, de ez ritka.
Kérdező, szerintem a barátnőd irigy. Biztos szeret, és nem akar rosszat, de velem is volt ilyen.
24 - es, szerencsés vagy. Nem, nem gondolom hogy nem ápolom megfelelően, mivel akkor nem lenne olyan a hajam, amilyen. Fényes, erős, dús és nem törik. Ugyanúgy ápolom, mint mialatt festettem, és most sem teszek másképp. Egyedül a vegyi festést hagytam el. Szerintem neked kellene körbenézned, hogy emberek haját a lakossági festékekben lévő káros anyagok hogy hazavágják és örülni annak, hogy azon kevesek közé tartozol, akiknek ilyen erős haja van, nem pedig a máséban keresni a hibát. Ahogy a hővédő nem fog megvédeni a hajvasalóból áradó, legtöbbek által használt legalább 180 fokos hőmérséklettől, úgy nagy eséllyel a káros anyagokat sem tudod kiütni egy jó kis termékkel a mindennapjaidban. Én speciel azt is megfigyeltem már egy kolleganőmön, aki állandóan vasalja a haját, hogy egyszerűen meg se rezzen a hajának, pedig csak drogériás kenceficékkel ápolja. Ilyen a haja, kész... Ilyen is van. Mint ahogy olyan is van, hogy van aki egész nap zabál, mégis olyan mint a kisújjam. A kettő nem ugyanaz, de jól szemlélteti az esetet. Olyat is láttam már, aki kívül belül próbált mindent megadni a hajának amire szüksége van, az mégsem hálálta meg a gondoskodást.
Nem gondoltam arra hogy az én hajam reagál ilyen (idézem) "szarul" a festésre. Ez az átlag. Istenem, átlagos vagyok, jajj nekem :D Azt hiszem "szarul" akkor reagálhatna, ha félig megkopaszodtam volna már, mint ahogy az egyik ismerősöm barátnője is (ennek ellenére ész nélkül festi a haját a mai napig).
Nem véletlen, hogy a legtöbben azt szajkózzák, hogy tönkreteszi a hajat. Hiszen a legtöbb lakossági termék összetételét elolvasva cseppet sem nyilvánítható egészségesnek. A hajfestésről általában ugyanazok a vélemények. Fentebb elolvashatod, még mielőtt leordítanád itt a fejünket a te tökéletes hajad tekintetében :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!