Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha 14 évesen kezdem el festeni...

Ha 14 évesen kezdem el festeni a hajam, tényleg 30 éves koromra kihullik?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Egy 14 éves lány vagyok szőke és a szőkés barna közötti hajszínnel,amit nem szeretek.Szeretném világos,hamvas szőkére festeni,de egy barátnőm azt mondta,hogy ha most elkezdem,30 éves koromra hullani fog.Egyébként ez a barátnőm eleve harcolt az ellen,hogy befessem,mert nem természetes,stb...Ami fura,mert nyáron be akarta festeni a haját kékre.Igaza van,és tényleg ennyire roncsolja a hajat,vagy ez csak kacsa?Korai 14 évesen?A válaszokat előre köszönöm!:)

2014. nov. 22. 16:34
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
91%
Tény, hogy a szőkítés károsít a legjobban. Lehet, már pár hónap után látni fogod, de az is lehet, hogy semmi bajod nem lesz vele 50 évesen se.
2014. nov. 22. 16:36
 2/25 anonim ***** válasza:
48%
Korai 14 évesen, és általában az embernek a természetes hajszíne áll jól. Ha nem is hullik ki 30 éves korodra, de lényegesen roncsolja a haj szerkezetét, bármilyen kímélő festéket/színezőt is veszel, nem egészséges.
2014. nov. 22. 16:37
 3/25 anonim ***** válasza:
87%

Mindenkinek máshogy reagál a haja, hullani nem biztos, hogy fog.

Viszont szőkíteni csak úgy lehet, ha leszívatják, ami nagyon roncsolja, száraz és fénytelen lesz a hajad, törni fog, aztán majd győzöd vágatni, ha nem akarod, hogy nagyon szálkás legyen.

Nem hiszem, hogy kihullik, de nagyon oda lesz a minősége.

Nekem is volt szőkítve, most barna vagyok, össze se lehet hasonlítani a hajam mostani minőségét a korábbival, most selymes, fényes, puha.

Egyébként ha még nem volt festve a hajad, akkor szívatás nélkül, hajfestékkel is lehet egy nagyon kicsit világosítani rajta. Illetve, ha nem tetszik a saját hajszíned, akkor egy árnyalattal sötétebbre is festetheted, vagy színezheted.

De mindenképpen fodrásznál, ne otthon. Mert érhetnek meglepetések, hogy tök más színű hajad lesz, mint amit egyébként szerettél volna :)

2014. nov. 22. 16:40
 4/25 anonim ***** válasza:
83%

Heló!

A boltokban kapható hajfestékek legnagyobb része durván mondva megnyitja ahajszálakat a káros anyagok előtt. Ezért, ha gyakran festetsz, az évek során akár nagy mértékben is károsodhat a hajad.

Ha viszont mrétéket tartassz, éss odafigyelsz, ennek elég csekély a valószínásége normális keretek között.

Nemrég láttam egy lánnyal készült felvételt, aho lelmodnta, hogy az utóbbi években havi 4-5-6x festette be halyát. Tönkre is ment a haja, kopaszodni is kezdett. No, ez egy drasztikus eset. Évi 3-4-5 festés visoznt nem okoz - elméletileg - olyan kárt, amivet mondjuk egy hajfestékkel való leállás ne orvosolhatna.

2014. nov. 22. 16:41
 5/25 anonim ***** válasza:
48%

14 éves vagy,14!!!Még gyerek vagy,kislány,8.-os!

Anyukád engedné,hogy befesd?? :O

Ráérsz még vele!

2014. nov. 22. 16:50
 6/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.:)Fodrásszal csináltatnám meg,nem otthon:) És tényleg sokkal rosszabb lenne a hajam állaga?Elvégre nem kéne sokat leszívatni...Amennyiben befestetném,igyekeznék nem túl gyakran festetni.Kedves 16:50!Igen,anyukám megengedné,ha nem is ebben a pillanatban,de 15 évesen,ami nincs is olyan messze.Nem tartom magam felnőttnek,de a kislánytól szerintem már távol állok.A válaszokat még egyszer köszönöm!
2014. nov. 22. 17:10
 7/25 anonim ***** válasza:
74%

Nem véletlenül van a drogériás hajfestékekre is ráírva, hogy 16 év alatt nem ajánlott...nagyon korai lenne, és tényleg nagyon szétcs*szné a hajadat...Az hogy 30 éves korodra kihullik az hülység...ha erős a hajad, akkor nem fog, ha nem erős a hajad, lehet 20 éves korodra kihullik...A szőke pedig az egyik legkárosabb hajfesték amúgy is, én mindenképp várnék még MINIMUM 2 évet...de inkább többet...vagy ha nem bírsz várni, inkább hajszínezővel csináld, lehet hogy nem annyira világos, de legalább nem is annyira káros, és világosabb lenne, mint a mostani hajad...:)

(Egyébként az is csak hajszínező, amivel barátnőd kékre festette volna a haját, az nem olyan káros, mint a hajfesték, DE szerintem nincs kizárva, hogy azért akar lebeszélni róla, mert neki nem lehetett kék haja és neked se legyen akkor festett hajad, mert neki nem engedték meg...nekem is volt barátnőm, aki így gondolkodott...)

Ja és egyik részét se vedd bántásnak, nem volt szándékom. :)

2014. nov. 22. 18:38
 8/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm,és nem vettem semmit bántásnak,hisz azért írtam ki a kérdést,hogy megtudjam,mennyire roncsolja a hajam,és nem azért,hogy aztán durcáskodjak azon,hogy szembesíttettek az igazsággal:)Hát ,akkor várok a festéssel,meg megkérdezem a legközelebbi hajvágáskor a fodrászom,inkább legyen egészséges és puha a hajam,mint egy szétroncsolt szénakazal:)Visszatérve a barátnőmet,én is úgy érzem,hogy amiatt mondja,mert ő nem festhette be a haját,ilyenre már volt példa.
2014. nov. 22. 18:50
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
30 vagyok, és 13 éves korom óta festem a hajam, semmi baja nincs. Persze többet kell ápolni, és gyakran kell festeni mert a szőkített haj 2-3 hetes lenövéssel már igénytelenül néz ki. Ha fodrásszal csináltatod az nem lesz olcsó dolog. Én magamnak festettem mindig.
2014. nov. 22. 21:20
 10/25 A kérdező kommentje:
És mivel ápolod?:)
2014. nov. 22. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!