Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Egy vagyont költök a hajamra (? )

Egy vagyont költök a hajamra (? )

Figyelt kérdés

Vékonyszálú, lapulós, derékig érö egyenes szöke hajam van. Két naponta mosni kell, mert a töve zsíros. A hossza viszont száraz, a végei töredezésre hajlamosak. Emellé néha elöbukkan a szárazkorpa is.

A ritkábban mosással éveket szenvedtem, semmit sem segített. Ugyanez a zsíros hajra való samponokkal.

Jelenleg sárga Gliss Kur-t használok, imádja a hajam. Nem gubancol, nem szárít, ápolja a hosszát, korpának se híre se hamva. Viszont ugyanúgy két naponta meg kell mosni. A sampon már önmagában drága, hiába spórolok.

Emellé jön még a pakolás, spray, hövédö és olaj. Így gyönyörü a végeredmény.

De mivel épp nincs saját keresetem, nem is állunk jól, nem költhetek ennyit a hajamra.

Levágatni nem fogom, volt rövid, nem illett.

A natúr és a szilikoňentes hajápolás a rémálmom, sokáig szenvedtem vele eredménytelenül.

Van valami megoldás, hogy ne kerüljön havi 3000Ft-be a hajápolás?

2014. nov. 2. 11:49
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Próbáltad már ritkítani a hajmosás gyakoriságát? Mert azért is kell kétnaponta hajat mosnod, mert kétnaponta hajat mosol :)

Régebben én is ilyen gyakran mostam, de ettől majd' megőrültem, főleg télen, nagy loboncom van, megszáríthatatlan fajta.

Én apránként átszoktattam magamat arra, hogy hetente csak egyszer mosok hajat. Eleinte nehéz volt, néha kellett szárazsampon hétközben, de kb. 1 hónap alatt beállt. Ehhez persze más sampont használok, és kétszer mosom át, tövét-hosszát is.

És, ha csak lehet, nem szárítok hajat.

Amiket én használok:

- Rózsaszín gliss kur sampon (a sárga zsírosít, amúgy elég sok kísérletezés van benne)

- Sárga gliss kur balzsam (tövére nem kenek)

- Gliss kur hajvégápoló kence (krémállagú nem kiöblítendő, azt hiszem, Total Repair)

- Pakolást csak havonta egyszer.

Soha nem cserélgetem ezeket, főleg a sampont nem, azonnal bezsírosodik a hajam, ha pl nyaralásnál más sampont kell használnom)

Mivel hajszárítót nemigen használok, hővédő nem nagyon kell, lakkot meg egyéb kencéket nem használok, szerencsére nem is kell. Így, hát nem is tudom, kéthavonta kell sampont+balzsamot venni, pakolást tán évente kiszereléstől függően, hajvéges kencét félévente, szóval elviselhetőek a költségek.

Te nyilvánvalóan elég tudatosan kezelgeted a hajadat, és más a hajtípusunk is, szóval bocs, ha ezerszer lepróbált dolgokat írtam, gondoltam, érdekel egy másik szemlélet is :)

2014. nov. 2. 20:16
 22/22 A kérdező kommentje:

Semmi gond, köszi, hogy ilyen bőven kifejtetted :)

Tinikorom előtt heti egyszer mostam, utána évekig kísérleteztem a heti kettővel, nem állt be.

A rózsaszín Gliss Kur is jó, szerettem. Most sárga van. De én mindegyik Gliss Kur-t imádom, csak az áruk miatt ritkán veszek.

Nekem meg muszáj váltogatnom a samponokat, mert megszokja a hajam.

2014. nov. 2. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!