Mikortól kezd javulni a bőröm az Isotretinoin Teva ( 30mg) lágy kapszulától?
Első 3-4 hónapban rosszabbodni szokott a helyzet, még több pattanás, még több helyen előjöhet, utána lesz jobb.
És emiatt ne csinálj semmit másképp meg ne gubózz be... kenj fel egy jól fedő alapozót, korrektort, sminkeld ki szépen a szemed, vegyél fel szép ruhát és senki nem nézi majd a pattanásaidat.
Nekem az első 2-3 hét volt vészes, akkor olyan helyeken is kijöttek, ahol eddig soha (hát, kar). Ne ijedj meg, ha akár több helyen is hámlani kezd a bőröd, nekem főleg az orr-száj környék fájt nagyon, ha nem bírod, kend be Lipobase krémmel (vény nélkül kapható, évek óta használom, nekem erre is bevált). Aztán szépen fokozatosan elkezd letisztulni, nekem 3 hónapos szedés után teljesen tiszta lett:) csak sajnos nyár miatt abba kellett hagyni, és az egy hónap alatt, mire kiürült a szervezetemből, el is kezdtek visszajönni. Most cypromixet szedek, ez letakarította amik visszajöttek és fenntartom vele a szintet.
Tudom milyen érzés egyébként ez a bezárkózás, nekem akkor volt pont legrosszabb a helyzet, amikor munkahelyet váltottam, és persze pont akkor találkoztam többszáz új, ismeretlen emberrel.. Néha én is szívesen itthon maradtam volna, de annyi szabadság nem járt, hogy meg tudtam volna oldani. De már a kezdeni javulási fázisban sokkal magabiztosabb voltam, és ezt mindenki észrevette rajtam, a kolléganők sorra mondták, hogy egyre kiszépül az arcom, ami még plusz önbizalmat adott:) kívánom, hogy te is hasonló sikereket élj át vele! Kitartást!:)
Sziasztok
érdekelne hogy most hogy már 1 év eltelt mennyit változott a helyzet ? Nekem a bőrgyógyászom most akarja majd felírni az ISOTRETINON-TEVA-t és nem tudom mit remélhetek az esdig olvasottakból reményt táplálok de a későbbiekben ha abba hagyom a kúrát félek hogy újra vissza térnek a pattanások.
Szia! #5 vagyok, a fentebb leírtak vannak, azóta sem kellett visszatérnem az isotretinoinhoz, elegendő a fogamzásgátló :)
(bár nekem egy időben rengeteg pattim volt, de nem voltak óriási gyulladtak, hegek sem maradtak utána, inkább azért volt csúnya, mert folyamatosan nyomkodtam)
Ez inlább egy kérdés lenne mint sem egy válasz, de jelenleg 20mg ot szedek belőle. Mellette szabad edzenem és fehérjét szedni?
Heti 5 nap járnék edzeni kb 1.5 -2 óráig tartana az edzés (gyúrás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!