Rasta haj=életstílus?
Én nem értek egyet az ismerőseiddel. Lehet valaki füves raszta igénytelen életstílussal, és lehet valakinek raszta haja akármilyen másik életstílussal is. Engem pl mindenki punknak néz, mert szines a hajam, amúgy bakancsot hordok és a lehető legüvöltősebb zenéket hallatom. Mellesleg a héten csinálom meg magamnak a műrasztámat ami majd felkerül a fejemre. És nem fogom igénytelen füvesnek érezni magam vele. (tisztelet a kivételnek, de én eddig igazán rasztákat csak igénytelen drogosnak ismertem)
Amúgy ha csináltatni akarod, akkor minimum 20ezer csak a haj, + a felrakás. És havonta egyszer kb ki kell szedni és rendbetenni a fejed. Utána mehet vissza megint.
A saját rasztatincseket is nagyon időigényes rendben tartani, hát még a műt, ahogy az előttem szóló is írta, havonta leszedni, aztán vissza, elég durva elfoglaltság lehet.
De ami a lényeg, nekem a fiúm volt raszta, semmi köze nem volt a "raszta életstílushoz", teljesen normális, jól nevelt, egészséges lelkületű fiú, semmi köze a drogokhoz vagy a lezülléshez, reggea zenét is akkor hallgatott először, amikor két napon át csinálták a haját, aztán ott megtetszett neki, de annyira nem, hogy a rock helyett azt hallgassa.
És szaktársam is volt raszta, nem láttam rajta jeleket, hogy eme életstílus szerint éljen, kicsit alteros volt, voltak fakarkötői, aztán ennyi.
Ma már a különböző stílusok korát éljük, nincs az, hogy 1-2 stílus uralkodik, és azok szerint is kellene élni. Nem bűn, ha tetszik valami, és ki akarjuk próbálni, bele akarunk kóstolni. Mi a 21. században már nem olyan körülmények között nőttünk fel, hogy egy stílus szerint éljünk. Nincs forradalom, nincs tengerpart, nem vagyunk rabszolgák, nem tüntetünk nap mint nap a parkban háborúk ellen - ezek a stílzsok, a raszta, a hippi, a punk és egyebek mind ilyenek során alakultak ki, nem csak látták a magazinokban és felöltötték magukra. De ma már így történik. Viszont... Nem lehetek igazán hippi, ha nem alszom a parkban és nem drogozom? Ez már alapból lélekben dől el, de a raszták esetében talán a zenében kimúlik az egész, nincs ehhez járó életstílus, mint ahogy a drogozás sem követeli meg a raszta hajat, lehet füvezni kopaszon is, nem?:) És lehet reggea-t hallgatni egyenes hajjal is. Különben meg, amíg nem magától rasztázódik össze a haja valakinek, ne pattogjon, hogy ő igazi, szívvel-lélekkel raszta, mert lehet, hogy ő annak érzi magát, de a külső szemlélő csak egy "öltözködési stílust" lát benne.
Ha ki akarod próbálni, próbáld ki.
L23
A műanyag póthajat bárkinek be lehet fonni, de nagyon nehéz, hullik tőle a haj.
Az igazi meg csak nagyon göndör hajból szép, az egyenes nem fogja meg olyan jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!