Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A homlokom és az orrom hamar...

A homlokom és az orrom hamar zsírosodik. Mivel kezeljem?

Figyelt kérdés
Az átlagnál kicsivel izzadósabb 40 éves férfi vagyok. A kritikus helyeket ( pl arc, hónalj, altest stb. ) a napi többszöri szappanos lemosással, dezodorozással jól tudom kezelni, de az arcomra ez nem elég. Ezenkívül rosszul is néz ki a fényes, zsíros bőröm. Kb 10 éve tanácsot kértem egy kozmetikusnőtől, aki tonikot javasolt. Azóta a homlokomon, nem túl sűrűn, apró piros pattanások ( ?? ) vannak és azóta nem múlnak el. ( a bőrőm egyébként teljesen hibátlan ) Légyszi, javasoljatok nem drága, de hatásos anyagot. Válaszaitokat köszönöm !
2008. aug. 2. 17:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki a sószappant, ha rendszeresen használod egyre kevesebbet fog zsírosodni az arcod, napi kétszeri mosás, aztán ha beállt a bőröd ph értéke elég egyszer, és akkor nem lesz rosszabb
2008. aug. 2. 18:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én kozmetikus vagyok és ezt a fajta bőrtipust elég jól kordában lehet tartani,de ahhoz rendszers ápolás kell.Használj zsiros bőrre való pl.fekete szappant,vagy bármely kénes-ichtiolos lemosót,a tonikból csak nagyon keveset rakj fel,az is opkozhat pörsenéseket. Utána minden esetben hidratáló krém...hetente 2szer maszkot rakj fel éjszakára a kritikus területekre.a napközbeni izzadás-fényes bőr ellen vannak jó olajfelszivó lapocskák,ezeket használd.De szerintem mindenképp keress fel egy kozmetikust (pl.engem...:D ) mert egyáltalán nem biztos hogy olyan nagyon zsiros a bőröd. Ha jibátlan a bőröd,akkor az nem zsiros bőr...

pár kérdés: tágak a pórusaid? Vannak mitesszereid? Milyen krémet használsz? A homlokodon lévő patik lehetnek allergia is pl.vmilyen ételre...szóval elég sokrétű a dolog,látatlanba nehéz tanácsot adni...

2008. aug. 2. 19:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
bocs az elirásokárt....:D
2008. aug. 2. 19:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
elírásokért...na már írni se tudok...:))))))
2008. aug. 2. 19:48
 5/10 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók ! Hétfőn elkezdem a tanácsok felhasználását. 2 - 3 hét múlva kommentet írok, részben Nektek, hogy milyen eredményt értem el a zsír elleni harcban, másrészt, ha valakinek hasonló problémája van, tapasztalatból született eredményről olvashasson. Köszönöm !

U.i.: Az elírásokkal semmi baj, a jószándék a lényeg !

2008. aug. 3. 10:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Kamillateát főzz (ne filterrel) iszonyú töményre, és ezzel kend át a bőröd, és hagy rászáradni...
2008. aug. 3. 13:47
 7/10 anonim ***** válasza:
Egyél élesztőt,sok B és H vitamint. Ezek jók a bőrnek.Élesztőpakolás: keverj össze tojásfehérjét élesztővel és tedd a bőrődre. 20-30 perc múlva mosd le. Célzottan a patikra jó még a szalicilsavas oldat,gyógyszertárban lehet kapni.Ez nagyon jól szárit. De ezt csak a patikra rakd! ( 2.válaszoló)
2008. aug. 4. 00:27
 8/10 anonim ***** válasza:
na,javult a bőröd? ( a kozmetikus)
2009. nov. 21. 09:04
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves KOZMETIKUS(NŐ?). MégegyX köszönöm a tanácsaidat, a gyors siker nem Rajtad múlott. Ugyanis azután, hogy elolvastalak, elkezdtem a tanácsod szerint "zsírtalanítani". Néhhány nappal később 1 korábbi orvosi hibát kijavítandó kórházi ápolást kaptam, ( nem sikerült nekik, így nekem sem, és még most sem !!!!!! ) és ekkortól megfeledkeztem erről. Időnként eszembe jutott, akkor tettem is valamit, de a szükséges rendszeresség nélkül. Kicsit csökkent a zsírosság mértéke, de csak ha majd ebből meggyógyulok, remélek arra öbb időt. És még 1 javítás : a "pattanások" nem pirosak; bőrszínűek voltak, és még mindig azok.

Köszönöm a jótanácsokat, jó egészséget Neked !

2009. nov. 22. 19:44
 10/10 A kérdező kommentje:

Javítok : néhhány = néhány

öbb = több

Tudom, hogy tudod, de most siettem ( volna )

Kössz, és szia !

2009. nov. 22. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!