Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mért nem tudnak elmúlni a...

Mért nem tudnak elmúlni a pattanások?

Figyelt kérdés

Kb. 12 éves korom óta mitesszeres és pattanásos vagyok, bár évekig nem volt súlyos, nem mély pattanások voltak, viszont 16-17 éves korom között bizony sok-sok nagy gyulladt pattanásom volt. Már lassan egy éve ez jelentősen javult, de még most is állandó problémám, hogy egy-egy ilyen (tényleg nem több) csúnyaság szinte mindig van az arcomon. Február óta fogamzásgátlót is szedek, nem igazán vettem észre változást tőle. Írtak már fel nekem mindent, zyneritet, duac gélt, dalacint, ezek a már meglévő pattanásokon segítenek is valamelyest, de nem előzik meg az újabbak kialakulását. Ezen kívül nagyon könnyen eltömődnek a pórusaim, amelyek amúgy is tágak, tehát sok fehér mitesszerem van. A régebbi pattanásaim hegei megmaradtak, bár nem mélyek, nem ezek a keloidos típusú hegek.

Volt egy időszak, múlt szeptembertől kb novemberig, amikor nagyon szép tiszta volt a bőröm, sokáig nem jött ki egy darab pattanás se rajtam, így nem keletkeztek új hegek, a régiek elhalványultak/feltöltődtek, és tényleg szinte semmi nem volt az arcomon. Ha valahogy elérhetném, hogy ne legyenek egyáltalán pattanásaim, akkor pár hónap alatt szerintem magától egész szép sima bőröm lehetne.

Még annyi, hogy én úgy gondolom ez hormonális dolog, mert főként az állam, az állkapcsom vonala és néha az orcám alsó része probléms. bár se pcos-em, se gyulladt mandulám se semmilyen gyulladt gócom nincsen.

Tudna valaki valamit ajánlani, esetleg saját tapasztalatot leírni? A házi praktikákban nem nagyon hiszek, legalábbis rajtam nem hinném hogy bármi ilyen segít, a Roaccutanhoz meg nincs elég problémás bőröm, azért messze nem olyan vészes, mint azoknak, akiknek ezt kell szednie.

2014. jún. 15. 19:18
 1/4 A kérdező kommentje:
19/L
2014. jún. 15. 19:18
 2/4 A kérdező kommentje:
és még annyi, hogy amúgy mindnehol máshol szép sima, egyenletes a bőröm, sehol máshol nincsenek pattanásaim.
2014. jún. 15. 19:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Egészen hasonló helyzetben vagyok, és nem tudom. Volt orvos is, aki azt mondta, ez egy bőrtípus, ez van. :/ Hát kösz...

Esetleg allergia? Én most ennek próbálok utána járni, csak nem egyszerű. A sima pollen, poratka még viszonylag könnyen vizsgálható, de lehet bármi illatanyag, tartósítószer, amit a kozmetikumokban használnak, étel... esetleg érdemes lenne erre is vizsgálni.

Illetve nem írtad ugyan, hogy sminkelsz-e, de próbáld meg elhagyni. Akármilyen hiperszuper sminket használtam, alapos lemosás, ecsetek rendszeres fertőtlenítése mellett, nem sokat használt a bőrömnek. Amióta max korrektort használok, javult valamennyit.

2014. jún. 15. 23:04
 4/4 A kérdező kommentje:

Legalább van még rajtam kívül aki ilyen helyzetben van, pedig valahogy elég speciális esetnek érzem magam, hiszen se szépnek, se túl csúnyának nem mondható a bőröm, illetve amilyen szép néha (sajnos ez sokkal ritkábban van), annál csúnyább tud lenni máskor. Az allergiára nem gondoltam, valahogy nem hinném, hogy ez az lenne, de köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, lehet elkezdek majd utána járni.

Legtöbbször ha elmegyek valahova sminkelek, illetve suliba is, bár mostanában alig használak néha valami kis alapozót meg púdert. Egyébként nem vettem észre, hogy a sminknak bármilyen hatása lenne a bőrömre.

2014. jún. 16. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!